Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Krievijas pilsētā vietējie iedzīvotāji pieprasa deportēt čečenus

Saratovas apgabala Pugačovas pilsētu Krievijā pārņēmuši etniskie nemieri, protestējošie iedzīvotāji pieprasa, lai no pilsētas tiktu izraidīti visi čečeni. Ja vara neizpildīs demonstrantu prasības, vietējie aktīvisti draud sarīkot linča tiesu un saviem spēkiem no nelielās pilsētiņas izskaust Ziemeļkaukāza izcelsmes ieceļotājus.

Protesti Pugačovā nerimst jau kopš pagājušās nedēļas nogales, kad kautiņā kāds 16 gadu vecs čečenu puisis nogalināja 20 gadu vecu jaunieti. Konflikts izcēlās meitenes dēļ, un nepilngadīgais puisis cīņā iesaistījās ar skalpeli, ko aizņēmies no kāda paziņas, kurš strādā par veterinārārstu. 20 gadu vecais Ruslans Maržanovs no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā gāja bojā.

Sašutušie vietējie krievu izcelsmes iedzīvotāji pieprasa, lai no pilsētas izraidītu visus Ziemeļkaukāza ieceļotājus. Pilsētas vara uzsvērusi, ka tai nav likumīgu tiesību kādu izraidīt etniskās piederības dēļ, un mudinājusi atturēties no tautu naidošanās un saglabāt mieru. Pilsētā izvietoti policijas papildspēki, un Pugačovas vara sola nepieļaut asinsizliešanu.

«Nekāda linčošana šeit netiks pieļauta. Katrs mēģinājums tiks stingri apspiests, ievērojot likuma normas. Mēs vēlamies nogludināt vietējo iedzīvotāju attiecības,» apgabala gubernatora vietnieku Denisu Fadejevu citēja NEWSru.com.

16 gadu vecais puisis jau nedēļas nogalē aizturēts un pilnībā atzinis savu vainu R. Maržanova nogalināšanā. Policija izmeklē notikušā apstākļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits