Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Irānas armija sniedz atbalstu Sīrijas režīma spēkiem

Augsta ranga Irānas Revolucionārās gvardes komandieris Ismails Ghani atzinis, ka Irānas armija iesaistījusies Sīrijas nemieros, sniedzot atbalstu prezidenta Bašara al Asada režīma spēkiem, vēsta laikraksts The Guardian.

"Ja Islāma Republika nebūtu pārstāvēta Sīrijā, slaktiņš būtu noticis daudz lielākā mērogā," ziņu aģentūrai ISNA izteicies Ghani, kurš ieņem Irānas Islāma revolūcijas gvardes īpašo uzdevumu vienības Quds komandiera vietnieka posteni. "Pirms mūsu iesaistīšanās Sīrijā daudzus cilvēkus nogalināja opozīcija, taču ar fizisko un cita veida Islāma Republikas klātbūtni izdevies novērst lielus slaktiņus Sīrijā."

Aģentūra interviju ar militārpersonu publicēja savā mājaslapā nedēļas nogalē, taču pēcāk šī intervija tika izņemta no vietnes.

Rietumvalstis apsūdzējušas Irānu tehniskās un militārās palīdzības sniegšanā Sīrijas režīmam, taču Teherāna to noliegusi, apgalvojot, ka tā sniedz tikai morālu atbalstu Sīrijai.

"Šī ir pirmā reize, kad augsta ranga [Irānas] militārpersona atzinusi, ka Quds spēki darbojas Sīrijā," skaidroja Tuvo Austrumu eksperts Meirs Džavenfars. "Tas varētu būt saistīts ar to, ka Irānas valdība jūtas apdraudēta Sīrijas izolācijas padziļināšanās dēļ, un arī saistīts ar apdraudējumu, ko Irānas interesēm Sīrijā un Hizbollah sabiedrotajiem Libānā radītu šāda izolācija un iespējamā Asada gāšana."

"Nākot klajā ar šādu paziņojumu, Irāna, iespējams, vēlas nosūtīt vēstījumu, ka attiecībā uz Sīriju situācija ir nopietna, un ikviens, kas vēlēsies stāties pretim Asadam, stāsies pretim Irānas pieredzes bagātākajiem un spēcīgākajiem spēkiem," piebilda eksperts.

Vēl pirmdien Irāna nāca klajā ar paziņojumu, ka traģiskajā Hulas slaktiņā, kurā nedēļas nogalē Sīrijā tika nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki, vainojama "ārvalstu iejaukšanās" un "teroristi". "Uzbrukums tika veikts, lai Sīrijā radītu haosu un nestabilitāti, un tā īstenotāji cenšas bloķēt ceļu miermīlīgam atrisinājumam," norādīja Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits