Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sīrijas karakuģiem apšaudot Latakiju, nogalināti 26 cilvēki

Sīrijas karakuģiem un tankiem svētdien apšaudot ostas pilsētu Latakiju, ir nogalināti 26 un ievainoti vairāki desmiti cilvēku, paziņoja Nacionālā organizācija par cilvēktiesībām Sīrijā.

Šis ir pirmais Sīrijas drošības spēku jūras uzbrukums protestiem, kas notiek kopš marta vidus un ir vērsti pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Valsts ziņu aģentūra SANA noliedza, ka karakuģi būtu atklājuši uguni uz Latakiju, un paziņoja, ka drošības spēki uzbrūk bruņotiem kaujiniekiem šajā pilsētā.

Cilvēktiesību aktīvistu organizācija Sīrijas cilvēktiesību observatorija Londonā paziņoja, ka karakuģi atklājuši uguni ar smagajiem ložmetējiem, un to apstiprināja Nacionālā organizācija par cilvēktiesībām Sīrijā, kas nosauca to par "bezprecedenta" uzbrukumu.

Nacionālā organizācija par cilvēktiesībām Sīrijā uzskaitīja 26 šī uzbrukuma upurus, starp kuriem bija divi palestīnieši no Ramelas bēgļu nometnes Latakijas dienvidos. Tā arī paziņoja, ka drošības spēku uzbrukumos svētdien gājuši bojā arī divi cilvēki Homsas pilsētā un pa vienam Hamas un Idlibas pilsētās.

Galvenais jūras spēku uzbrukuma mērķis bija Ramelas rajons Latakijas dienvidos, kur bijuši aktīvi protesti. Sestdien armija šajā rajonā nogalināja divus cilvēkus un ievainoja 15.

"Sīrijas cilvēktiesību observatorija" paziņoja, ka "karakuģi uzbrūk Latakijai un sprādzieni ir dzirdami vairākos rajonos".

Sīrijā kopš marta vidus notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā apmēram 1800 civiliedzīvotāju un ap 400 drošības spēku pārstāvju. Asada režīms vaino asinsizliešanā bruņotas bandas un islāmistu kaujiniekus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits