Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākas JA-YE Latvija Ēnu diena 2015 vakanču reģistrācija

Pirmdien, 12. janvārī tiek atvērta Ēnu devēju - uzņēmumu, organizāciju, iestāžu - vakanču reģistrācija šī gada Ēnu dienai, kas notiks jau pēc mēneša - 11. februārī un, ko tradicionāli organizē praktiskās biznesa izglītības biedrība Junior Achievement -Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija). 

Ēnu devēju reģistrācija notiks jaunajā, lielākajā tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem - portālā www.enudiena.lv un tā plānota līdz 2. februārim. Savukārt no 19. janvāra līdz 4. februārim pieteikšanos piedāvātajām vakancēm sāks skolēni, potenciālie Ēnotāji.

Šogad Ēnu diena tiek organizēta sadarbībā ar naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmumu LatRosTrans, aicinot jauniešu iepazīties ar dažādām inženierzinātņu profesijām, kurās patlaban jau vērojams darbinieku trūkums.

JA-YE Latvija Ēnu diena šī gada stratēģiskais partneris SIA LatRosRosTrans valdes loceklis Igors Stepanovs uzsver: "Būt inženierim nozīmē spēt mainīt pasauli šī vārda vistiešākajā nozīmē, jo inženieris ir izgudrotājs un īstenotājs vienlaikus. LatRosTrans atbalsta šī gada Ēnu dienu, jo uzskata, ka katram ilgtspējīgi domājošam uzņēmumam ir jāinvestē savos nākotnes darbiniekos. Tāpēc aicinām uzņēmumus aktīvi iesaistīties šajā unikālajā pasākumā un izglītot savus potenciālos darbiniekus jau šodien, jo nākotni veido mūsu šodienas lēmumi.”

JA-YE Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns gandarīts: "Praktiskas karjeras izglītības programma Ēnu diena ir viens no atpazīstamākajiem Junior Achievement zīmoliem Latvijas darba devēju un skolu jauniešu vidū. Mēs priecājamies par sasniegto, bet izvirzām sev arī  jaunus mērķus. Tāpēc stiprinot šo zīmolu, izveidojām jaunu grafisko identitāti un būtiski pilnveidojām portāla www.enudiena.lv funkcionalitāti. Mūsu mērķis ir palielināt šogad piedāvāto vakanču skaitu par 15%, sasniedzot 6 500 vakances. Tāpat ļoti ceram, ka portālā piedāvātās papildiespējas uzņēmumiem un organizācijām, visa gada garumā aicināt skolēnus pie sevis ekskursijās, padarīs šo platformu pievilcīgu arī skolotājiem."

Ēnu diena 2014 piedalījās 725 Ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 5 703 vakances uz kurām pretendēja 15 010 Ēnotāji. JA-YE Latvija aicina uzņēmumus, organizācijas un iestādes aktīvi pieteikt savas vakances ēnošanai šajā gadā un dot iespēju arvien lielākam skolēnu skaitam mērķtiecīgi plānot savu karjeru.

Par JA-YE Latvija Ēnu dienu

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Ēnu dienas laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. 

Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme. JA-YE Latvija īsteno šo programmu un dod iespēju jauniešiem satikties ar saviem potenciālajiem darba devējiem jau četrpadsmito gadu.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi