Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

2011.gada EČ basketbolā spēlēs 24 komandas, arī Latvijas valstsvienība

Organizācijas FIBA Europe izpildkomiteja savā sēdē Stambulā apstiprinājusi Lietuvas Basketbola federācijas priekšlikumu palielināt 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieku skaitu no 16 līdz 24 komandām. Tas nozīmē, ka čempionātā piedalīsies arī Latvijas vīriešu valstsvienība, kas kvalifikācijas turnīrā savā grupā ieņēma ceturto vietu.

"Tas bija mūsu priekšlikums, kuru izteicām, redzot, kādas komandas palikušas ārpusē. Tai skaitā ļoti gaidām ciemos Latvijas valstsvienību un jūsu fanus." Latvijas Basketbola savienības interneta mājaslapā basket.lv apstiprināja finālturnīra organizācijas komitejas priekšsēdētājs Mindaugs Balčūns.Tā kā čempionāta budžets jau apstiprināts, astoņām papildu komandām būs pašām jāsedz uzturēšanās izdevumi pirmā posma laikā. Rīkotāji gan ir pārliecināti, ka ieguvumi atsvērs tēriņus.

"Pašlaik Stambulā no viesnīcas līdz pasaules čempionāta spēļu zālei braucam divas stundas. Šajā laikā var no Rīgas aizbraukt līdz Šauļiem, tātad esmu pārliecināts, ka čempionāta norisi jutīs arī Rīgā un visā Latvijā," norādīja M.Balčūns.

Mindaugs Balčūns  paskaidroja, ka komandu skaita palielināšana skars pirmā posma reglamentu - komandas sacentīsies četrās grupās pa sešām. Pa trim labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies otrajam posmam, kur sacentīsies divos sešniekos. Pa četrām labākajām iekļūs ceturtdaļfinālā.

Jau Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra laikā parādījās informācija, ka FIBA Europe nolēmusi papildus kvalifikācijas turnīra dalībnieku skaitu palielināt līdz desmit komandām un par vienīgo atlikušo ceļazīmi ļaut cīnīties visām izlasēm, kas to nenopelnīja atlases turnīrā.

Taču svētdien FIBA Europe pieņēma lēmumu palielināt finālturnīra dalībnieku skaitu, iekļaujot tajā gandrīz visas A divīzijas turnīrā spēlējušās komandas. Iepriekš 24 komandas Eiropas čempionāta finālā bija plānots pulcēt no 2013.gada.

2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs ir paredzēts no 3.līdz 18.septembrim Lietuvas pilsētā Alītā, Klaipēdā, Paņevežā, Šauļos, Viļņā un Kauņā. Šis ir arī kvalifikācijas turnīrs Londonas olimpiskajām spēlēm.

Finālturnīrā vietas iepriekš bija garantējuši šobrīd notiekošā pasaules čempionāta dalībnieki Spānijas, Serbijas, Grieķijas, Slovēnijas, Francijas, Vācijas, Lietuvas, Horvātijas, Krievijas un Turcijas basketbolisti, kā arī kvalifikācijas turnīra veiksminieki Maķedonijas, Izraēlas, Melnkalnes, Lielbritānijas un Beļģijas valstsvienības.

Atbilstoši jaunajam lēmumam finālā spēlēs arī Itālija, Latvija, Ukraina, Bosnija, Gruzija, Bulgārija un Polija. Savukārt par pēdējām divām vietām finālturnīrā papildturnīrā cīnīsies Ungārijas, Somijas un Portugāles izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi