Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Celtics sarūgtina Raptors NBA Ziemassvētku spēlē

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Raptors trešdien cieta zaudējumu NBA pirmajā Ziemassvētku spēlē Toronto pilsētā.

Raptors savā laukumā ar rezultātu 102:118 (19:28, 28:27, 22:33, 33:30) atzina Bostonas Celtics pārākumu, bostoniešiem svinot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Celtics komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Džeilens Brauns, 22 punktus iemeta Kemba Volkers, bet 12 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Enesam Kanteram, kuram tā bija pirmā spēle ārpus ASV pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Raptors rindās ar 27 punktiem atzīmējās Freds Vanvlīts, bet 24 punktus guva Kriss Bušērs. Kails Laurijs šoreiz samierinājās ar 14 punktiem.

Mājinieki maču iesāka ar izrāvienu 10:0, taču Celtics ātri atspēlējās un pēc izvirzīšanās priekšā turpmākajā mačā gaitā vadības grožus  neatdeva.

Toronto komandai nevarēja palīdzēt savainotie Paskāls Sjakams un Marks Gazols.

Celtics ar 21 uzvaru 28 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, kur Raptors ar 21 panākumi 31 cīņā ir sestā.

Raptors savu pirmo un līdz šodienai vienīgo Ziemassvētku spēli aizvadīja 2001.gadā, kad Ņujorkā piekāpās Knicks vienībai. Raptors ir sestā NBA čempione pēc kārtas, kas tikusi pie iespējas uzņemt Ziemassvētku maču savās mājās un 12. čempione pēc kārtas, kas spēlē šajos svētkos. Pēdējo reizi kāda no čempionēm Ziemassvētkos atpūtas 2007.gadā, kad nespēlēja Sanantonio Spurs.

Raptors Ziemassvētku spēlēs nav piedalījusies galvenokārt tāpēc, ka Nielsen kompānija ASV televīzijas auditorijas mērījumos neiekļauj Kanādas skatītājus. Šī paša iemesla dēļ dažām no iepriekšējās NBA finālsērijas spēlēm tika konstatēts reitingu kritums.

Vienīgās no aktīvajām komandām, kuras Ziemassvētkos vēl nav spēlējušas savās mājās, ir Minesotas Timberwolves un Ņūorleānas Pelicans. Visilgāk Ziemassvētkus mājās nav svinējusi Atlantas Hawks komanda, kas svētkos mājas spēli nav uzņēmusi 30 gadus.

Trešdien notiks vēl četras NBA Ziemassvētku spēles, taču latviešu basketbolisti tajās nepiedalīsies. Vēl šodien Filadelfijas 76ers mājās cīnās ar Milvoki Bucks, Goldensteitas Warriors savā laukumā mēros spēkus ar Hjūstonas Rockets, Lakers mājinieku statusā cīnīsies ar otru Losandželosas vienību Clippers, bet Denveras Nuggets pie sevis uzņems Ņūorleānas Pelicans.

Austrumu konferencē pirmā ar 27 uzvarām 31 spēlē ir Milvoki Bucks, bet Rietumos līdere ar 24 panākumiem 30 cīņās ir Losandželosas Lakers.

2018./2019.gada sezonā par čempioniem kļuva Toronto Raptors basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Goldensteitas Warriors vienību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi