Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Eurobasket 2017 statistika: Strēlnieks pašlaik labākais piespēlētājs, Porziņģis - naskākais bloķētājs

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ir labākais rezultatīvo piespēļu meistars pēc trim aizvadītajām Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra spēlēm, liecina rīkotāju informācija. Tikmēr Kristaps Porziņģis ir viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem turnīrā un labākais bloķētājs.

Strēlnieks trīs spēlēs izdarījis 26 rezultatīvas piespēles jeb vidēji 8,7 mačā. Viņam ar vidēji 8,0 piespēlēm seko serbs Stefans Jovičs un soms Peteri Koponens, kuri abi spēlējuši vidēji dažas minūtes mačā ilgāk. Tikmēr 11.vietā ar vidēji piecām piespēlēm ir Dairis Bertāns.

Tikmēr starp rezultatīvākajiem basketbolistiem ir Latvijas izlases līderis Kristaps Porziņģis. Ņujorkas Knicks zvaigzne vidēji guvis 24,3 punktus, rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dalot trešo vietu ar somu Lauri Markanenu. Rezultatīvākais pagaidām ir Slovēnijas izlases līderis Gorans Dragičs (26.3), bet Vācijas komandas motors Deniss Šrēders izcēlies ar 25 punktiem vidēji spēlē.

Desmito vietu ar vidēji 19 gūtiem punktiem dala otrs mūsu izlases NBA pārstāvis Dāvis Bertāns, kurš turnīrā realizējis 67% izpildīto tālmetienu jeb 8 no 12. Tāpat viņš realizējis visus astoņus soda metienus - 100% precizitāte no soda līnijas visā turnīrā ir vēl tikai rumānim Vladam Moldoveanu (11 no 11).

Starp labākajiem cīnītājiem zem groza 12. vietu ieņem Jānis Timma, kurš vidēji izcēlies ar 7,3 atlēkušajām bumbām. Tikmēr Porziņģis ar 2,3 blokiem ir pārliecinoši labākais šajā rādītājā.

Trīs latvieši atrodas labāko desmitniekā pēc sasniegtā efektivitātes koeficienta. Porziņģis ir ceturtais (24.0), Dāvis Bertāns - devītais (20.5), bet Timma desmitais (20.0).

Latvijas izlase ir trešā rezultatīvākā turnīrā (90.3 punkti spēlē), sestā precīzākā no metienos spēles (48,5%, 2p - 53%, 3p - 41,8%), kā arī labākā no soda līnijas (84%), tomēr zem groziem nav sekmējies tik labi - vidēji 34,7 atlēkušās bumbas, kas kopā ar Islandi ir dalīts 13. rezultāts.

Savukārt mūsu izlases iespētās vidēji 24 piespēles spēlē ir otrs labākais rezultāts turnīrā šobrīd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi