Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmala pirmajā BBL finālspēlē pārliecinoši piekāpjas Lietuvas klubam Pieno žvaigždes

Jūrmalas basketbolisti trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) fināla pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 80:98 (21:20, 24:23, 17:31, 18:24) zaudēja latviešu aizsarga Artūra Ausēja pārstāvētajai Lietuvas komandai Pasvāles Pieno žvaigždes, līdz ar to samazinot savas izredzes uz BBL čempionu titulu.

Jūrmalas komandu iegāza spēles trešā ceturtdaļa, jo pēc puslaika Jūrmalas basketbolisti bija vadībā ar 45:43, bet pēc atpūtas pretinieki desmit minūšu laikā guva 31 punktu, panākot drošu vadību 74:62. Atlikušajā laikā mājinieki nespēja atspēlēties.

Latvijas klubā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Edgars Jeromanovs, kurš izdarīja arī sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Haralds Kārlis pievienoja 14, bet Ervīns Jonāts un Deniss Krestiņins pa desmit punktiem.

Savukārt Pieno žvaigždes komandā Trevons Hjūdžs guva 22, bet Osvalds Olisevičs 15 punktus, kamēr Ausējs izcēlās ar septiņiem punktiem. Latvijas basketbolists spēlēja 26 minūtes un 44 sekundes, trāpot vienīgo divpunktu metienu, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, divas piezīmes un pieci izprovocēti pārkāpumi, kas deva astoņus efektivitātes rādītāja punktus.

Spēles pirmā daļa bija ļoti sīva, nevienai komandai lielāku pārsvaru negūstot. Jūrmala nepilnas divas minūtes pirms puslaika beigām panāca 45:40, tobrīd sasniedzot vienas komandas lielāko pārsvaru spēlē. Savukārt trešajā ceturtdaļā Pasvāles komanda veica iespaidīgu atrāvienu (22:6), panākot vairāk kā desmit punktu pārsvaru, turpinājumā to tikai palielinot un svinot pārliecinošu uzvaru.

Finālā uzvarētāja tiks noskaidrota divu spēļu summā, atbildes mačam norisinoties pēc nedēļas Pasvālē. Jūrmalas basketbola komanda BBL turnīrā startē ceturto sezonu, bet finālu sasniegusi pirmo reizi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi