Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lakers eksperimentiem bagātā mačā pārliecinoši piekāpjas Thunder

Pēc pirmā numura iegūšanas Rietumu konferencē pirms izslēgšanas spēlēm Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Losandželosas Lakers trešdienas cīņā pret Oklahomasitijas Thunder sāka eksperimentēt, piedzīvojot zaudējumu.

Pirmajā spēlē pēc uzvaras Rietumu konferencē nodrošināšanas Lakers zaudēja Oklahomasitijas Thunder ar 86:105 (18:26, 27:26, 21:29, 20:24).

Kriss Pols guva 21 punktu, un itāļu uzbrucējs Danilo Galinari pievienoja 19, kamēr Thunder cīņā par ceturto vietu Rietumos ar bilanci 42-25 palika vienas uzvaras attālumā aiz Jūtas Jazz.

Trīskārtējais NBA čempions Lebrons Džeimss 30 minūtēs laukumā Lakers labā sakrāja 19 punktus un 11 atlēkušās bumbas, kamēr Entonijam Deivisam bija deviņi punkti, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

"Dažas lietas, pie kurām mums jāturpina strādāt," sacīja Džeimss. "Mēs neesam spēlējuši četrus ar pusi mēnešus."

Visi Lakers sastāvā spēlēja, testējot kombinācijas un spēlētājus, kuri, iespējams, varētu labāk sadarboties vēlāk.

"Mums ir daži puiši, kuriem mūsu sistēma ir jauna," sacīja Džeimss. "Mēs vienkārši cenšamies ar to iepazīstināt visus, "lidojuma laikā", bet tajā pašā laikā nezaudēt pamatu zem kājām."

Orlando Magic un Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas Nets katra ar uzvaru varēja nodrošināt vietu Austrumu konferences izslēgšanas turnīrā, taču abas pārspēja titula pretendenti.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences trešā labākā komanda Bostonas Celtics pieveica Bruklinas Nets ar 149:115 (34:25, 37:27, 35:25, 43:38).

Bruklinas klubam šis bija pirmais zaudējums pēc divām izcīnītām uzvarām.

Kurucs šo maču sāka kā rezervists, spēlē iesaistoties pirmās ceturtdaļas vidū, un laukumā pavadīja 12 minūtes un četras sekundes, kuru laikā viņš guva deviņus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divreiz rezultatīvi piespēlēja un vienreiz pārķēra bumbu.

Latvietis grozā raidīja abus trīspunktu un vienīgo divpunktu metienu, kā arī vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņa rēķinā arī divas kļūdas, trīs personiskās piezīmes, bet Nets ar Kurucu laukumā zaudēja par 15 punktiem vairāk nekā iemeta.

Nākamo spēli Nets aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Sakramento Kings.

Orlando Magic tikmēr piekāpās Toronto Raptors ar 99:109 (11:26, 24:29, 33:23, 31:31).

Freds Vanvlīts Raptors labā guva 21 punktu ļoti rezultatīvā spēlē un tāpat kā Kails Lovrijs sakrāja desmit rezultatīvas piespēles, kamēr zaudētāju rindās neviens neguva vairāk par 15 punktiem.

Austrāliešu aizsargs Džo Inglss guva 25 punktus, trāpot sešus no 11 trīspunktu metieniem, Maiks Konlijs pievienoja 23, bet franču centrs Rūdijs Gobērs 21 punktu un 16 atlēkušās bumbas Jūtas Jazz uzvarā pār Memfisas Grizzlies ar 124:115 (25:31, 39:24, 25:33, 35:27).

Dilons Brūkss guva 23 punktus Grizzlies rindās, un 20 punktus pievienoja debitants Dža Morants, kamēr lietuvietim Jonam Valančūnam "double-double" - 21 punkts un 14 atlēkušās bumbas.

"Mēs cīnījāmies šovakar," sacīja Morants. "Kopumā es domāju, ka spēlējām labi."

Ar bilanci 32-37 Memfisas vienība Rietumos cīņā par astoto vietu apsteidz Portlendas Trail Blazers, kam ir par uzvaru mazāk tikpat mačos.

Vēl vienā mačā Dāvja Bertāna bijušais klubs Sanantonio Spurs atzina Denveras Nuggets pārākumu ar 126:132 (28:32, 37:30, 24:27, 37:43).

Maikls Porters uzvarētājiem sakrāja "double-double" - 30 punkti un 15 atlēkušās bumbas -, Nikola Jokičs pievienoja 25 punktus un 11 rezultatīvas piespēles, bet Sanantonio komandā rezerves uzbrucējs Rūdijs Gejs guva 24 punktus, "Spurs" ar bilanci 29-38 ieņemot desmito vietu Rietumu konferencē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka zaudējumu trešdien piedzīvoja arī Vašingtonas Wizards, kas atzina Filadelfijas 76ers pārākumu ar 98:107 (20:26, 27:28, 27:23, 24:30).

Pasečņiks šo maču sāka kā rezervists un laukumā pavadīja septiņas minūtes un 36 sekundes, kuru laikā viņš punktus neguva, izcīnot divas atlēkušās bumbas un četrreiz pārkāpjot noteikumus.

Latvijas basketbolistam esot laukumā, viņš sakrāja +/- rādītāju mīnus septiņi.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Ņūorleānas "Pelicans". Ceturtdien tiksies Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar Losandželosas "Clippers".

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīs astoņus mačus, lai noskaidrotu galējo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz ne vairāk par četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās Disney's ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi