Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mavericks ģenerālmenedžeris: Porziņģis nav nākamais Novickis

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis nav nākamais Dirks Novickis - viņš drīzāk radīs pats savu identitāti, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas Mavericks ģenerālmenedžeris un prezidents basketbola jautājumos Donijs Nelsons.

Šajā pavasarī savas basketbolista gaitas noslēdza Mavericks leģenda Novickis, turklāt daudzi uzskata, ka tieši 23 gadus vecais Porziņģis kļūs par viņa pēcteci.

"Kad savulaik draftējām Novicki, nedomājām, ka viņš būs nākamais Lerijs Bērds. Līdzīgi ir ar Porziņģi - nedomāju, ka viņš ir nākamais Novickis," Dalasas klubs citē Nelsona teikto. "Porziņģis radīs pats savu nospiedumu un identitāti, turklāt viņš transformēs pāris pozīcijas laukumā, kas jau notiek mūsu acu priekšā saistībā ar Luku Dončiču."

"Šis ir viens no aizraujošākajiem laikiem manā karjerā, jo mūsu rīcībā ir divi gados jauni spēlētāji ar lielu potenciālu, kas uzlabosies no spēles uz spēli. Turklāt mums ir arī labākais treneris Riks Kārlails, kurš viņiem palīdzēs sasniegt spēju maksimumu," uzskata Nelsons.

Porziņģis šo sezonu izlaida ceļgala traumas dēļ, bet sagaidāms, ka rudenī viņš atgriezīsies laukumā. Šis gads gan viņam bijis trauksmains, jo ziemā viņš no Ņujorkas Knicks tika aizmainīts uz Mavericks, pēc tam viņu apsūdzēja izvarošanā, bet vēl nesen viņš dzimtajā Liepājā iesaistījās kautiņā.

Knicks klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt 2017./18.gada sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Tikmēr Mavericks  komanda 2011.gadā izcīnīja NBA čempiontitulu, tomēr kopš tā laika nav spējusi uzvarēt nevienu play-off sēriju, bet pēdējos trīs gadus vispār palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Top komentāri

Īkšķis
Ī
Vēlēsim, lai izdodas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi