Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ogre turpina uzvaru sēriju LIBL

Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) līdervienība Ogre mājās svinēja 15.panākumu pēc kārtas, pārspējot līgas pirmās sezonas čempioni Ventspili.

Ogre Ogres 1.vidusskolā pārspēja Ventspili ar 97:92 (28:19, 18:25, 27:28, 24:20).

Rezultatīvākie mājinieku rindās ar 25 punktiem bija Džeimss Beitemons un Kristaps Dārgais, kurš sakrāja arī 13 atlēkušās bumbas. Viņam arī lielākais mača lietderības koeficients 34. "Double-double" Kasparam Bērziņam - 14 punkti un 12 izcīnītas bumbas zem groziem.

Viesu rindās 18 puntkus guva Jānis Kaufmanis, 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas Timotijam Neokartesam Šortsam, pa 12 punktiem Ronaldam Zaķim un Klāvam Čavaram, 11 punkti - Jānim Bērziņam.

Mača sākumā nelielu pārsvaru ieguva viesi, taču otrās ceturtdaļas vidū jau mājinieku pārsvars svārstījās no desmit līdz 15 punktiem. Trešajā trešdaļā divreiz nelielā vadībā izdevās izrauties viesiem, taču mājinieki ik reizi atrada spēkus tūlīt atgūt septiņu līdz desmit punktu vadību. Pēc Kaufmaņa trīspunktnieka septiņas sekundes pirms mača beigām ventspilniekiem izdevās panākt triju punktu deficītu - 92:97, taču spēli izšķīra Kaspara Bērziņa divi punkti.

Šī bija komandu otrā tikšanās šajā sezonā. Pirmajā spēlē 5.oktobrī Ventspilī ar 93:89 uzvarēja Ogre.

Kopš Ogres pievienošanās Latvijas labāko komandu sabiedrībai komandas savā starpā tikušās 20 reizes. Bilance 16-4 "Ventspils labā, bet piecās kurzemnieku uzvarētajās spēlēs komandas šķīrusi tikai dažu precīzu metienu tiesa. Tā notika arī pērn, kad līdz pēdējām sekundēm abām komandām bija izredzes uzvarēt gan sezonas ievadmačā (94:92), gan pusfinālā (84:80).

Ogre ar 15 uzvarām tikpat spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, bet Ventspils ar desmit panākumiem 14 cīņās ir ceturtā.

Otrā sestdienas cīņā Jūrmala/Betsafe Jūrmalas valsts ģimnāzijas sporta zālē ar 81:80 (27:16, 18:19, 26:20, 10:25) pieveica Liepāju.

Jūrmalnieki parūpējās par intrigu, visu maču būdami vadībā, trešajā ceturtdaļā pārsniedzot arī 15 punktu pārsvaru, taču pēdējo metienu atstāja viesiem. Tomēr brīvs Arņa Ates metiens no soda metienu apļa līnijas nebija precīzs.

Jūrmalnieki ar deviņām uzvarām 14 spēlēs ir piektie, bet liepājnieki ar četriem panākumiem 15 cīņās ir priekšpēdējie 15 komandu konkurencē.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi