Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pelicans galvenais treneris par Dairi Bertānu: Viss būs kārtībā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņūorleānas Pelicans vēl ir daudz laika, lai pilnvērtīgi iesaistītu latvieti Dairi Bertānu, sarunā ar žurnālistiem pēc mača ar Atlantas Hawks norādīja vienības galvenais treneris Elvins Gentrijs, piebilstot, ka "viss būs kārtībā!"

Svētdien debiju NBA piedzīvoja latvietis Dairis Bertāns, kurš nospēlēja sešas minūtes, bet viņa pārstāvētā Pelicans izbraukumā ar rezultātu 116:128 (33:26, 33:39, 20:29, 30:34) piekāpās Hawks.

Vienīgo reizi Bertāns spēlē iesaistījās otrajā ceturtdaļā. Tiesa, viņš tikai pirms pāris dienām pievienojās komandai un ar to pirms svētdienas cīņas nebija aizvadījis nevienu treniņu.

"Šajā spēlē Bertānu īpaši nemaz nevērtēju. Vienkārši vēlējos viņam dot piecu sešu minūšu spēles laiku, lai viņš var pierast. Pirms šī mača Dairis ar komandu nebija bijis nevienā treniņā, un viņš iesaistījās spēlē, kur viņam nebija nekādas nojausmas par to, kas tiek darīts," pauda Gentrijs.

"Viss būs kārtībā. Mums būs daudz laika, lai iesaistītu viņu spēlēs un dažādās situācijās, kā arī palīdzētu viņam, radot iespējas mest pa grozu," neslēpa Pelicans stūrmanis.

Pašlaik 29 gadus vecais Bertāns kļuvis par sesto latviešu basketbolistu, kurš ticis pie iespējas spēlēt NBA. Planētas vadošajā līgā savas karjeras turpina viņa brālis Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs un Kristaps Porziņģis, kā arī savulaik spēlējuši Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

Bertāns pirms pievienošanās Pelicans komandai nepilnas divas sezonas pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas AX Armani Exchange Olimpia. Iepriekš tika ziņots, ka Itālijas čempione kompensāciju nesaņemšot, bet abas puses vienojušās, ka, latvietim atgriežoties Eiropā, viņam būs iespēja atkal pārstāvēt Milānas klubu.

Pelicans ar 30 uzvarām 69 spēlēs NBA Rietumu konferencē ieņem 12.vietu un vairs reāli necīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Līdz regulārā čempionāta beigām tai atlikuši 13 mači.

Nākamo spēli Pelicans aizvadīs otrdien, kad uzņems NBA līderi Milvoki Bucks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi