Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Real basketbolisti cīņā par trešo vietu Eirolīgā uzvar Fenerbahce komandu

Spānijas komanda Madrides Real svētdien Vitorijā izcīnīja trešo vietu šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā. Bronzas mačā madridieši ar rezultātu 94:75 (24:16, 14:24, 31:23, 25:12) pārspēja Turcijas klubu Stambulas Fenerbahce Beko.

Real rindās ar 23 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Gustavo Ajons, kurš grozā raidīja visus savus 11 metienus no spēles. Tikmēr ar 12 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Fakundo Kampaco.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Kosts Sluks.

Madrides komanda pirmajā ceturtdaļā ātri iekrāja 13 punktu pārsvaru, bet Fenerbahce Beko spēles otrajā nogrieznī atspēlējās un puslaika pārtraukumā devās ar divu punktu handikapu - 40:38. Trešajā ceturksnī Real atguva vadību un izvirzījās priekšā ar septiņiem punktiem, taču arī šoreiz Stambulas basketbolisti atspēlējās un izvirzījās vadībā ar trim punktiem.

Tiesa, turpinājumā Real basketbolisti bija neapturami, madridiešiem veicot izrāvienu 17:0 un ceturtajā ceturtdaļā nokārtojot sev uzvaru.

Plkst.21.30 pēc Latvijas laika sāksies fināls, kurā tiksies Krievijas grands Maskavas CSKA un Stambulas Anadolu Efes no Turcijas. Finālu, kurā viens no tiesnešiem būs Oļegs Latiševs, tiešraidē pārraidīs kanāls TVPlay Sports.

Pirms tam piektdien pusfinālā CSKA ar 95:90 uzvarēja Real, kamēr Anadolu Efes basketbolisti Stambulas derbijā ar 92:73 apspēlēja Fenerbahce Beko.

Anadolu Efes komandai šodien būs debija Eirolīgas titula mačā, kamēr CSKA par labāko klubu Eiropā kļuvis septiņas reizes. Iepriekšējo reizi tas izdevās 2016.gadā, bet pēc tam finālā vairs netika spēlēts.

Šosezon regulārajā turnīrā komandas savā starpā spēkojās divas reizes, abos gadījumos panākumus gūstot CSKA basketbolistiem (102:84 mājās un 80:78 viesos).

Maskavas CSKA pamatturnīrā bija otrā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 3-1 pārspēja finālčetrinieka turnīra saimnieci Vitorijas Kirolbet Baskonia, kas šosezon Eirolīgai bija pieteikusi arī Artūru Kurucu, kamēr Anadolu Efes regulāro čempionātu noslēdza ceturtajā pozīcijā, play-off pirmajā kārtā ar 3-2 apturot Rolanda Šmita pārstāvēto Spānijas vienību Barselonas Lassa.

Savukārt Fenerbahce Beko bija pamatturnīra spēcīgākā komanda un ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja Lietuvas klubu Kauņas Žalgiris, bet Madrides Real pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, bet ceļā uz Final Four ar 3-0 guva virsroku pār Grieķijas čempioni Atēnu Panathinaikos Opap.

ULEB Eirolīgas finālturnīra spēlē strādā arī Latvijas vadošais basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs, kurš Final Four mačus apkalpo astoto reizi karjerā.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides Real no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas Fenerbahce Doguš, bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas Žalgiris.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi