Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīga Ghetto Basket 3x3 basketbolisti uzvar Džidas Masters finālā

Latvijas 3x3 basketbola komanda Rīga Ghetto Basket, kurā spēlē Artūrs Strēlnieks, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Nauris Miezis, sestdien triumfēja Pasaules tūres pēdējā posmā - Džidas Masters turnīrā.

Finālā Latvijas komanda ar 21:18 uzvarēja turnīrā ar otro numuru izlikto Serbijas Liman, kas pusfinālā ar 21:15 bija apspēlējusi Slovēnijas Piran.

Deviņus punktus, tai skaitā izšķirošo grozu, guva Miezis, astoņi punkti Krūmiņam, četri - Čavaram.

"Bija ļoti grūti, jo bija karsts. Tas traucēja visās cīņās," pēc atspēlēšanās no 13:16 un uzvaras finālā intervijā organizatoriem teica Miezis. "Garām aizmetām daudzus metienus no groza apakšas. Tomēr uzvarēt palīdzēja raksturs. Pēdējo punktu neatceros. Kā vienmēr gāju un metu. Finālā jāspēlē tāpat kā šeit, bet pēc tam jāsāk gatavoties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram."

Jau ziņots, ka Latvijas komanda piektdien A apakšgrupas pirmajā cīņā ar 22:11 pārspēja Filipīnu vienību Balanga, kura izsēta ar 11.numuru. Savukārt otrajā duelī latvieši ar 21:14 guva virsroku pār Francijas kvartetu Lyon, kuram turnīrā ir 12.numurs. Ar divām uzvarām divās spēlēs Latvijas komanda uzvarēja A apakšgrupā un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Sestdien ceturtdaļfinālā ar 22:8 tika pārspēta Saūda Arābijas komanda Jeddah, kas turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, bet pusfinālā ar 20:16 tika uzvarēta ar astoto numuru izsētā Japānas komanda Utsunomiya.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas 3x3 basketbola izlases līderim Kārlim Lasmanim šomēnes tika veikta potītes operācija, kā dēļ viņš trīs mēnešus nevarēs doties laukumā. Operācija veikta, lai Lasmanis varētu būt ierindā uz nākamgad Indijā paredzēto olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. 

Lasmanis šosezon pārstāvēja Rīga Ghetto Basket komandu, uz brīdi kļūstot par individuālā ranga līderi. Šobrīd viņš atkāpies uz otro vietu.

Pasaules tūres finālposms jeb Finals no 2. līdz 3.novembrim norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, un jau tagad ir skaidrs, ka tajā piedalīsies arī Latvijas vadošā komanda Rīga Ghetto Basket.

Riga Ghetto Basket augusta sākumā Prāgā triumfēja Pasaules tūres Masters posmā, bet šī paša mēneša pēdējā nedēļā izcīnīja otro vietu Debrecenas Masters sacensībās. Aprīlī Latvijas komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā, bet jūnijā Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudrabu. Tāpat latvieši guva sudraba medaļas arī Pasaules kausa finālā.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

papildināta visa ziņa un virsraksts 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi