Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TTT Rīga basketbolistes Prāgā cieš sagrāvi FIBA Eirolīgas spēlē

Latvijas sieviešu basketbola flagmanis TTT Rīga trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas otrā apļa pirmajā spēlē viesos cieta sagrāvi pret Čehijas čempionēm no Prāgas ZVVZ USK, taču pēdējo aizsardzību noturēja, neļaujot mājiniecēm tikt pie simts punktiem.

TTT Rīga zaudēja Prāgas ZVVZ USK ar 48:98 (20:22, 9:27, 8:27, 11:22).

TTT Rīga rindās Megana Hafa guva 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Kitija Laksa guva 12 punktus. Mājinieču rindās Briona Džonsa guva 27 punktus un izcīnīja 14 bumbas zem groziem, bet Alisa Tomasa guva 25 punktus, sakrāja 16 bumbas zem groziem un piecreiz rezultatīvi piespēlēja.

Pirmos divus punktus mačā guva mājinieces, taču pēc tam līdz pat 27:28, ko ar divu punktu metienu panāca Megana Hafa, noritēja līdzīga cīņa, taču tad Prāgas basketbolistes guva 14 punktus pēc kārtas, panākot ar diviem cipariem rakstāmu punktu starpību - 42:27. Izrāvienu ar vienu realizētu soda metienu apturēja Hafa, taču Prāgas lokomotīve bija ieskrējusies, un apturēt to nebija rīdzinieču spēkos.

Jau ziņots, ka šajā spēlē Rīgas komandu vadīja Matīss Rožlapa, jo galvenais treneris Mārtiņš Zībarts saslimis ar plaušu karsoni. 

Abas komandas tikās Eirolīgas sezonas atklāšanas spēlē Rīgā, kur pārākas ar 73:66 bija Čehijas čempiones. Rīdzinieču sastāvs šajā laikā gan ir mainījies - pievienojusies Marina Meibrija un atpakaļ ierindā ir Kitija Laksa un Aija Klakocka.

A apakšgrupā vadībā ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Jekaterinburgas UGMK un Prāgas ZVVZ USK komandas, pieci panākumi astoņos mačos ir Orenburgas Nadežda, bet četri septiņās spēlēs - Buržas Tango vienībai. Trīs uzvaras astoņos mačos guvušas Brenas Etixx Mithra Castors basketbolistes, bet divas - Mersinas Čukurova. Tikpat uzvaru septiņās spēlēs ir Venēcijas Umana Reyer vienībai, bet viens uzvarēts mačs astoņos mēģinājumos ir TTT Rīga komandai.

Prāgas klubs pagājušajā sezonā Eirolīgā izcīnīja trešo vietu, bet vienīgo reizi turnīrā uzvarēja 2015.gadā, finālā ar 72:68 pārsteidzot Jekaterinburgas UGMK. Pirms trim gadiem komandu pārstāvēja Anete Šteinberga.

TTT Rīga basketbolistes iepriekšējā sezonā pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas sasniedza Eiropas labāko astoņnieku. Latvijas vadošā komanda ceturtdaļfināla sērijā atzina spēcīgās Jekaterinburgas UGMK pārākumu, Krievijas klubam pēc tam triumfējot finālčetrinieka turnīrā.

Rīgas klubs iepriekšējās sezonas Eirolīgas turnīru sāka no kvalifikācijas, tajā divu spēļu summā pārspējot Aneti Šteinbergu un Venēcijas Umana Reyer komandu, bet 2019./2020.gada sezonā Latvijas vienībai ir tiesības spēlēt jau pamatturnīrā.

Latvijas komanda Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no četrām sezonām rīdziniecēm neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

TTT Rīga 2018./2019.gada sezonā triumfēja EWBL un jaunizveidotajā Baltijas līgā, kā arī izcīnīja savu 18. Latvijas čempiontitulu

TTT Rīga sastāvs 2019./2020. gada sezonā: Elizabete Bulāne, Binta Drameha, Paula Strautmane, Megana Hafa, Karlīne Pilābere, Paula Mauriņa, Vanesa Jasa, Aija Klakocka, Eva Indriķe, Anita Miķelsone, Zenta Meļņika, Marina Meibrija, Kitija Laksa, Kate Krēsliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi