Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TTT Rīga pievienojas amerikāņu saspēles vadītāja Tomasa

Latvijas sieviešu basketbola flagmanim TTT Rīga piektdien pievienojās amerikāņu saspēles vadītāja Džesika Tomasa, aģentūru LETA informēja vienība.

Līgums ar amerikānieti noslēgts uz vienu sezonu.

"Ilgi centāmies atrast pamata saspēles vadītāju - no plašā kandidātu loka izvēlējāmies Džesiku. Pēc detalizētas video analīzes un sarunas ar spēlētāju, sapratu, ka viņa spēs radīt vajadzīgo ekstra dimensiju uzbrukumā, veidojot situācijas gan sev, gan kolēģēm. Svarīgi, ka viņa nežēlotu sevi arī aizsardzībā. Džesika ir individuāli spēcīga basketboliste - ceram, ka viņas meistarība palīdzēs mums kļūt labākiem," klubs citē galvenā trenera Mārtiņa Gulbja teikto.

"Esmu sajūsmā par lielisko iespēju. Man ir labas priekšnojautas par gaidāmo sezonu un darbu trenera Gulbja vadībā. Viņš rada pārliecību par savu plānu, uzticos viņa līdera spējām. Esmu ļoti pateicīga par iespēju un ceru uz sekmīgu startu Eirolīgā," pēc pievienošanās galvaspilsētas komandai teica saspēles vadītāja.

Tomasa studiju gados pārstāvēja Miami "Hurricanes" komandu. Aizsardze spēlēja spēcīgajā ACC ("Atlantic Coast Conference") līgā, 100 no 130 spēlēm sākot "Hurricanes" starta pieciniekā. Ceturtajā sezonā basketboliste vidēji guva 13,0 punktus (otrais labākais rādītājs), kā arī bija labākā Miami spēlētāja piespēlēs (3,9) un pārķertajās bumbās (1,6).

"Hurricanes" karjeras laikā viņa vidēji guva 9,9 punktus, izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,9 rezultatīvas piespēles. Šajā komandā viņa kopumā iekrāja 1281 punktu, 347 atlēkušās bumbas un 374 piespēles.

Spēlētāja ieguvusi maģistra grādu sporta administrācijā. Ģimenē trīs vecāki brāļi - Ēriks, Darens un Lamars (bijušais NFL futbolists "Buccaneers" un "Dolphins" komandās, Miami slavas zāles dalībnieks).

Pēc augstskolas beigšanas Tomasa izmēģināja spēkus Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) kluba Sanantonio "Silver Stars" treniņnometnē. Pirmajam mēģinājumam iekļūt līgā sekoja spēlēšana Zviedrijas (Lūleo "Basket") un Grieķijas (Atēnu "Olympiacos") klubos.

Spēlētāja debijas sezonā Eirolīgā vidēji 26,9 minūtēs guva 9,8 punktus, izcīnīja 2,9 bumbas zem groziem un izdarīja 2,4 piespēles.Tāpat amerikāniete realizēja 42% divpunktu metienu.

No Atēnām spēlētāja devās uz Austrāliju, kur kopā ar "Fordham" absolventi Džemerisu Deivisu pievienojās "Queensland basketball league" (QBL; arī "NBL1 North") komandai Rokhemptonas "Cyclones".

Tomasa 12 spēlēs vidēji 36,3 minūtēs guva 22,8 punktus, izcīnīja 6,4 bumbas un izdarīja 6,4 piespēles, kā arī realizēja 40,2% trīspunktu metienu (43/107) - otrā vieta regulārajā sezonā.

Tomasa ir "Buchholz" vidusskolas absolvente - 2013.gada sezonā vidēji 32,0 punkti spēlē. "Florida Miss Basketball" (2013) pārstāvēja arī "Buchholz" golfa komandu.

Basketboliste ir arī ACC čempionāta otrā piecinieka dalībniece (2016 un 2017), Zviedrijas čempione un MVP (2018), Grieķijas čempione (2019), Kvīnslendas līgas pusfināliste (2019).

Jau ziņots, ka komandas rindas iepriekš papildināja Latvijas izlases spēlētāja Ilze Jākobsone, bet vēl vienu sezonu Rīgā pavadīs Binta Drameha no Zviedrijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi