Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Valmiera/ORDO pagarinājumā uzvar LBL kopvērtējuma līderi Ventspili

Pagājušās sezonas valsts čempione Valmiera/ORDO sestdien OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 97:95 (13:23, 20:16, 32:20, 20:26, 12:10) pagarinājumā apspēlēja turnīra līderi Ventspili.

Ventspils, kas joprojām darbojas bez galvenā trenera Kārļa Muižnieka, pārtrauca astoņu uzvaru sēriju LBL ietvaros, bet joprojām saglabā drošu vadību kopvērtējumā, savukārt sezonu neveiksmīgi iesākusī Valmiera/ORDO tika jau pie septītās uzvaras pēc kārtas LBL.

Spēle aizritēja saspringti, bet ar vairākiem izrāvieniem. Pirmo puslaiku nedaudz pārliecinošāk aizvadīja ventspilnieki, kas pēc 20 spēlētām minūtēm bija priekšā ar 39:33. Tomēr trešās ceturtdaļas pirmajā pusē valmierieši veica izrāvienu 21:5 un pārņēma vadību ar 54:44. Līdz perioda beigām Ventspils samazināja deficītu līdz 59:65.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē jau izrāvienu 15:2 veica Ventspils un četras minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 81:73. Tomēr atlikušais laiks aizritēja saspringti un minūti pirms pamatlaika beigām Ervīns Jonāts ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 85:85, kas duelim lika turpināties pagarinājumā.

Papildlaika sākumā vadībā bija valmierieši, tomēr minūti pirms tām beigām Aigars Šķēle ar tālmetienu jau viena punkta vadību deva Ventspilij. Turpinājumā Lauris Blaus izlīdzināja rezultātu, bet 22 sekundes pirms pamatlaika beigām Demjers Pitss ar soda metieniem panāca 97:95 Valmiera/ORDO labā. Atlikušajā laikā mājinieki nospēlēja pārliecinoši aizsardzībā un noturēja uzvaru.

Uzvarētājiem Pitss izcēlās ar 24 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešiem izprovocētiem pārkāpumiem, 20 punktus sameta Jānis Kaufmanis, bet ar 15 punktiem atzīmējās Artūrs Bērziņš.

Tikmēr ventspilnieku sastāvā 17 punktus guva Ingus Jakovičs, bet pa 16 punktiem iemeta Māris Gulbis un Edgars Zeļonis, kurš arī savāca 11 bumbas zem groziem.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 uzvarām 17 mačos joprojām ir Ventspils komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko VEF Rīga. Trešā ar 12 uzvarām 19 mačos ir pagājušās sezonas čempione Valmiera/ORDO, bet ar 11 panākumiem 19 spēlēs tai cieši seko Jēkabpils.

Piekto pozīciju ar septiņām uzvarām 16 spēlēs atguvuši Barons kvartāls basketbolisti, kam ar deviņām uzvarām 21 duelī seko Jūrmala/Fēnikss, bet septiņas uzvaras 17 cīņās septīto vietu dod Liepāja/Triobet basketbolistiem, kamēr Ogre/Kumho Tyre ir sešas uzvaras 16 mačos un astotā pozīcija.

Vēl Valka/Valga komanda guvusi trīs uzvaras 11 mačos, savukārt turnīra tabulu ar četrām uzvarām 19 spēlēs noslēdz Latvijas Universitāte.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi