Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmiera/ORDO un Jēkabpils basketbolisti ar uzvarām noslēdz BBL regulāro čempionātu

Valmiera/ORDO un Jēkabpils komandas otrdien ar uzvarām noslēdza Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulāro čempionātu, kurā abi Latvijas klubi vietu izslēgšanas spēlēs jau bija nodrošinājuši pirms tam.

Valmiera/ORDO izbraukumā ar 66:57 (19:12, 9:11, 19:20, 19:14) pārspēja Igaunijas komandu Raplas AVIS, bet Jēkabpils savā laukumā pārliecinoši ar 100:82 (15:21, 35:19, 29:23, 21:19) uzvarēja citu Igaunijas vienību Rakveres Tarvas, kuru no neveiksmes neglāba Latvijas basketbolista Reiņa Strupoviča 30 gūtie punkti.

Valmieras komandai uzvara ļāva nodrošināt otro vietu A apakšgrupā, savukārt Jēkabpils basketbolisti ar panākumu nodrošināja trešo vietu B apakšgrupā.

"Valmiera"/ORDO labi iesāka spēli, pirmajā ceturtdaļā iegūstot desmit punktu pārsvaru (16:6), taču, tuvojoties pirmā puslaika beigām, AVIS spēja pietuvoties līdz pieciem punktiem. Līdzīgs scenārijs bija arī trešajā ceturtdaļā, jo valmierieši atkārtoti nespēja nosargāt desmit punktu pārsvaru, no 35:25 ļaujot pretiniekiem starpību samazināt līdz 37:36. Pirms pēdējām desmit minūtēm Latvijas klubs bija vadībā ar 47:43, taču pēdējo spēles nogriezni aizvadīja bez lieliem kritumiem un izcīnīja uzvaru.

Rezultatīvākais "Valmiera"/ORDO rindās bija salīdzinoši nesen piesaistītais Lauris Blaus, kurš guva 14 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr Armands Šķēle un Dāvis Rozītis sameta pa 11 punktiem katrs, izcīnot arī attiecīgi sešas un septiņas atlēkušās bumbas.

Raplas AVIS amerikāņu leģionārs Viljamss Artino sameta 15 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Pagājušajā nedēļā "Valmiera"/ORDO savā laukumā ar 87:85 uzvarēja Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis", kas tāpat nosargāja pirmo vietu A apakšgrupā regulārā čempionāta noslēgumā.

"Valmiera"/ORDO un Raplas AVIS tikās arī sezonas sākumā, pārliecinošu uzvaru ar 90:59 izcīnot Latvijas klubam.

Kā zināms, pēc sekmīgi aizvadītā sezonas sākuma "Valmiera"/ORDO piedzīvoja četrus zaudējumus septiņās spēlēs, kas lika atbrīvot komandas galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu. Viņa pienākumus pārņēma Gatis Melderis, kura vadībā četrās spēlēs valmierieši spēja izcīnīt vien vienu uzvaru. Pirms pusotras nedēļas "Valmiera"/ORDO galvenā trenera amatā tika apstiprināts pieredzējušais latviešu speciālists Roberts Štelmahers, kura debijā Valmieras klubs "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) spēlē pagarinājumā ar 87:83 savā laukumā pieveica viņa bijušo komandu "Ventspils". Kopš Štelmahera stāšanās pie Valmieras kluba stūres komanda ir izcīnījusi četras uzvaras četrās spēlēs.

Savukārt "Jēkabpils" komanda uzvaras pamatus spēlē pret Strupoviča un vēl viena Latvijas basketbolista Roberta Stumbra pārstāvēto "Tarvas" ielika otrajā ceturtdaļā, kurā guva 35 punktus un no 15:21 spēja panākt 50:40 savā labā, pārsvaru otrajā puslaikā vēl palielinot un beigās svinot panākumu ar 18 punktu (100:82) pārsvaru.

"Jēkabpils" komandā 19 punktus guva Rinalds Sirsniņš, kurš izdarīja arī 11 rezultatīvas piespēles, bet Ronalds Rutkausks un Sandis Silavs sameta pa 18 punktiem.

"Tarvas" rindās ļoti rezultatīvu spēli aizvadīja Strupovičs, kurš iemeta astoņus no 11 tālmetieniem, kā arī divus no pieciem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem, nospēlēto 35 minūšu laikā gūstot 30 punktus. Ar 26 efektivitātes koeficienta punktiem viņš kļuva par savas komandas vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt Stumbris 33 nospēlētās minūtēs guva 11 punktus.

Pirmā apļa spēlē "Jēkabpils" viesos Rakveres komandu uzvarēja ar 74:64.

BBL kopvērtējumā A apakšgrupas līdere ar desmit uzvarām 12 spēlēs ir Lietuvas komanda Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar deviņiem panākumiem 12 mačos seko "Valmiera"/ORDO.

"Barons"/LDz tikmēr guvusi trīs panākumus, kas dod priekšpēdējo - sesto - vietu. "Barons"/LDz regulāro čempionātu noslēgs trešdien ar mājas spēli pret TLU/"Kalev" no Igaunijas.

B apakšgrupā līdere ar desmit panākumiem 11 mačos ir Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kurai ar astoņām uzvarām 12 spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet", kas grupā ir nodrošinājusi otro vietu.

"Jēkabpils" regulāro čempionātu noslēdza ar septiņām uzvarām 12 mačos, ceturtā palika "Tarvas" ar sešiem panākumiem, bet piektā ir "Jūrmala"/"Fēnikss" ar piecām uzvarām 12 cīņās.

Šajā BBL regulārajā sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīja izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt vēl citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi