Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga pārspēj Ogri un kā vienīgā turpina uzvaru sēriju

VEF Rīga svētdien svinēja savu 16.uzvaru pēc kārtas Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā, kļūstot par turnīra līderi.

Rīdzinieki viesos ar rezultātu 88:70 (23:22, 23:11, 20:14, 22:23) pārspēja Ogri, kuras uzvaru sērija apstājās pie 15 mačiem.

VEF Rīga rindās ar 21 punktu, piecām rezultatīvām piespēlēm un sešām pārtvertām bumbām izcēlās Lesters Medfords, 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Kristijanam Krajinam, 15 punktus guva Artūrs Kurucs, 13 punkti bija Robertam Freimanim, bet desmit - Ksavjeram Temsam.

Ogres komandā ar 20 punktiem un astoņām bumbām zem groziem atzīmējās Kaspars Bērziņš, 18 punkti bija Džeimsam Beitemonam, bet astoņus punktus guva, deviņas bumbas zem groziem izcīnīja un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva Kristaps Dārgais. Maču ar deviņām kļūdām noslēdza Rihards Zēbergs.

Spēles pirmajā pusotrā minūtē Kārlis Apsītis iemeta divus tālmetienus un Ogre maču sāka ar izrāvienu 8:0. VEF Rīga agresīvā cīņā atbildēja ar izrāvienu 11:2 un izlīdzināja spēles gaitu. Ceturtdaļas turpinājumā viesi iekrāja piecu punktu pārsvaru, bet pārtraukumā devās ar mazāku handikapu - 23:22.

Otrās ceturtdaļas pirmajā minūtē divus "trīnīšus" iemeta Artūrs Kurucs un Roberts Stumbris, VEF Rīga komandai nostiprinoties vadībā. Nedaudz vēlāk vēl viens Kuruca tālmetiens deva jau desmit punktu pārsvaru, turpretī laukuma saimnieki trīs minūtes palika "tukšā", kas ļāva viesiem attālināties un puslaiku uzvarēt ar 46:33.

Mača trešajā nogrieznī VEF Rīga turējās drošā vadībā un vienubrīd iekrāja pat 22 punktu pārsvaru. Spēlējot ar zonas aizsardzību un pateicoties Kristapa Dārgā un Kaspara Bērziņa precīzajiem metieniem, Ogre ceturtās ceturtdaļas sākumā pietuvojās līdz 13 punktu deficītam (53:66). 

Mājinieku izrāvienu apturēja Lesters Medfords, kurš arī turpinājumā neitralizēja vairākus rīdzinieku centienus atspēlēties. Ogrēniešiem vairs nespējot lauzt cīņas gaitu, VEF Rīga svinēja drošu uzvaru ar rezultātu 88:70.

Pēc šīs spēles turnīra tabulā līderpozīciju pārņēma VEF Rīga komanda, kas 16 spēlēs izcīnījusi 16 uzvaras, bet "Ogre" ar 15 panākumiem 16 cīņās ir otrā.

Abas komandas Latvijas labāko komandu turnīros tikušās 13 reizes, desmit uzvaras izcīnot VEF Rīga. Četras tikšanās reizes noslēgušās ar mazāk nekā desmit punktu starpību, bet vienā no pagājušās sezonas mačiem vefieši tikai pagarinājumā izcīnīja uzvaru ar 111:108.

Svētdienas spēle zīmīga bija Viktoram Iļjinam, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Ogrē, bet nu jau ir VEF Rīga spēlētājs. Tāpat galvaspilsētas komandā savā karjerā piestājuši vēl vairāki šobrīdējie ogrēnieši - Kaspars Bērziņš, Nikolajs Zotovs, Lauris Mizis un Renārs Magone.

Savukārt Ogres treneris Nikolajs Mazurs vefiņā strādāja no 2007. līdz 2015.gadam, pēdējā sezonā izcīnot Latvijas čempiontitulu.

Jau ziņots, ka Liepājas komanda svētdien savā laukumā ar 59:98 (15:34, 13:25, 16:21, 15:18) zaudēja Latvijas izlases trenera Roberta Štelmahera vadītajai Kalev/Cramo.

Liepājniekiem pa 13 punktiem guva Eduards Hāzners un Rodriks Saikss, bet pa deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Andrejam Šeļakovam un Guntim Sīpoliņam. Uzvarētājiem pa 15 punktiem iemeta Saša Killeja-Džounss un Sanders Raieste, bet 14 punkti bija latvietim Aigaram Šķēlem. 

Tallinas komanda ar 12 uzvarām 14 spēlēs ir trešā, bet liepājnieki 16 mačos iekrājuši vien četrus panākumus, ierindojoties pirmspēdējā, 14.pozīcijā.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - Ventspils, VEF Rīga, Ogre, Jūrmala/Betsafe, Latvijas Universitāte, Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola un Liepāja, kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas Kalev/Cramo, Tartu Universitāte, Raplas Avis Utilitas, Tallinas Taltech, Pērnavas Sadam, Valga-Valka/Maks&Moorits, Tallinas Kalev/TLU un Rakveres Tarvas.

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros Final 4 turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan Final 4 uzvarēja Ventspils.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi