Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

VEF Rīga uzvar arī Tallinas Kalev/Cramo. FOTO

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra otrā apļa otrajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 78:67 (18:13, 19:16, 16:21, 25:17) uzvarēja Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Rīdzinieku labā 18 punkti un sešas atlēkušās bumbas bosniešu uzbrucējam Kenanam Bajramovičam, 17 punkti un četras piespēles jaunajam Jānim Bērziņam, bet 15 punktus un sešas piespēles pievienoja Dī Brauns. Viesus no zaudējuma neglāba arī Vlada Moldevanu 16 punkti un septiņas izcīnītās bumbas zem groziem.

Mačs sākās nervozā cīņā, tomēr praktiski visu laiku "VEF Rīga" saglabāja vadību, pēc astoņām spēlētām minūtēm jau panākot 15:8 savā labā. Mājinieki spēja panākt arī 18:10, tomēr pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 18:13.

Otrās ceturtdaļas trešajā minūtē "Kalev"/"Cramo" vēl panāca neizšķirtu 22:22, tomēr turpinājumā rīdzinieki sāka spēlēt arvien pārliecinošāk, gūstot nākamos deviņus punktus. Vairākas reizes "VEF Rīga" spēja panākt arī desmit punktu pārsvaru, bet pēc pirmā puslaika atradās priekšā ar 37:29.

Otrā puslaika pirmajā pusē "VEF Rīga" nespēlēja pārāk sekmīgi, kas trešās ceturtdaļas vidū ļāva viesiem veikt astoņu punktu izrāvienu un samazināt deficītu līdz 42:44. Priekšpēdējā minūtē "Kalev"/"Cramo" pietuvojās arī līdz 48:49, tomēr pirms pēdējās desmitminūtes mājinieki saglabāja vadību ar 53:50.

Ļoti veiksmīgi "VEF Rīga" uzsāka ceturto ceturtdaļu, pēc Brauna tālmetiena atgūstot desmit punktu pārsvaru - 60:50. Kaut "Kalev"/"Cramo" centās visiem spēkiem iesaistīties cīņā par uzvaru, mājinieki noturēja samērā pārliecinošu panākumu.

Latvijas čempioni pēdējos mačos spējuši atkopties no ieilgušās neveiksmju sērijas, izcīnot nu jau četras uzvaras pēc kārtas.

Iepriekšējā spēlē, kurā "VEF Rīga" sestdien savā laukumā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) gaitā ar 74:59 apspēlēja Klaipēdas "Neptunas" komandu no Lietuvas, rīdziniekiem kājas augšstilba savainojuma dēļ nepalīdzēja Kristaps Janičenoks. Komandas vadība pauž cerības, ka šodienas cīņā viņš varēs doties laukumā.

"Kalev"/"Cramo" komandu, kura pēdējās cīņās demonstrē ļoti pārliecinošu sniegumu, ilgstoši pārstāvējis latvietis Armands Šķēle, tomēr šonedēļ viņš pārcēlās uz Turcijas pēc spēka otro līgu.

Turnīra pirmajā spēlē "VEF Rīga" savā laukumā ar 80:71 pārspēja Maķedonijas spēcīgāko klubu Skopjes "Aerodrom", turpinājumā ar 67:62 viesos uzvarēja arī "Kalev"/"Cramo", vēlāk ar 73:94 Rīgā zaudēja Haifas "Maccabi" komandai, kas pērn negaidīti triumfēja Izraēlas čempionātā, bet pēcāk savā laukumā ar 68:86 pārliecinoši zaudēja Krievijas komandai Kazaņas "Unics".

Pirmais aplis tika noslēgts ar zaudējumu 64:83 viesos pret Turcijas klubu Bandirmas "Banvit", kuru pārstāv bijušais rīdzinieku leģionārs Ērls Roulends, bet otrā apļa pirmajā spēlē rīdzinieki pirms nedēļas ar 77:70 izbraukumā atkārtoti uzvarēja "Aerodrom" basketbolistus.

G apakšgrupas kopvērtējumā pēc septiņām kārtām līderi ar septiņām uzvarām ir "Unics" basketbolisti, "Maccabi" kontā pieci panākumi, "VEF Rīga" - četri, "Banvit" ir trīs uzvaras, bet "Aerodrom" un "Kalev"/"Cramo" vienības guvušas pa vienam panākumam.

Citās šīs grupas sestās kārtas spēlēs trešdien "Banvit" savā laukumā ar 71:79 piekāpās "Unics" komandai, bet "Maccabi" savā laukumā ar 79:60 pārspēja "Aerodrom".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi