Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

VEF Rīga varonīgi cīnās, bet ceļazīme uz otro posmu tiek Banvit (+FOTO)

Izšķirošo spēli par iekļūšanu ULEB Eiropas kausa otrajā posmā trešdien savā laukumā aizvadīja Latvijas čempioni basketbolā VEF Rīga, kas uzņēma Turcijas klubu Bandirmas Banvit. Lai sasniegtu turnīra nākamo kārtu, rīdziniekiem bija nepieciešams panākums ar vismaz 20 punktu starpību. Lai gan mača beigās laukuma saimnieki tam bija ļoti tuvu, ar uzvaru 91:77 (21:15, 19:25, 21:18, 30:19) izrādījās par maz un otrajā posmā spēlēs Banvit.

Dī Brauns bija rezultatīvākais vefiešiem ar 22 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, bet pa 19 punktiem kapteinim Kristapam Janičenokam un Kenanam Bajramovičam. Vēl 10 punkti un 14 atlēkušās bumbas Entveinam Robinsonam. Viesiem 19 punktus guva Čaks Deiviss.

Pirmie punkti šajā mačā tika gūti tikai pēc nospēlētām trim minūtēm, kad VEF Rīga vadībā izvirzīja bosnietis Kenans Bajramovičs. Ar agresīvu sniegumu aizsardzībā un uzbrukumā rīdzinieki turpinājumā panāca 7:3 savā labā. Ceturtdaļas vidū pēc neveiksmīgas cīņas par atlēkušo bumbu tehnisko piezīmi saņēma Bajramovičs, tomēr tas neliedza laukuma saimniekiem saglabāt vadību. Vēlāk gan iniciatīva pārgāja Banvit komandas pusē, kas panāca neizšķirtu 11:11, tomēr ceturtdaļas beigas daudz labākas padevās mājiniekiem, kuriem izdevās panākt 21:15 savā labā.

Otrajā ceturtdaļā gandrīz visu spēles laiku ar dažu punktu pārsvaru priekšā atradās rīdzinieki, tomēr Banvit nekur tālu laukuma saimniekus neatlaida un pēdējās minūtēs panāca neizšķirtu uz tablo. Lai iekrātu nepieciešamo 20 punktu pārsvaru šajā spēlē, vefiešiem bija atlikušas 20 minūtes.

Otro puslaiku rīdzinieki sāka ļoti neveiksmīgi - viesiem padevās 11:0 izrāviens, kamēr VEF pirmos punktus guva vien pēc četrarpus spēlētām minūtēm, kad no tālās distances izcēlās Anžejs Pašečņiks. Tomēr laukuma saimnieki atguvās no nokdauna un drīz vien ar Pašečņika un abu Bērziņu - Jāņa un Artūra - pūlēm jau pietuvojās līdz viena punkta attālumam (53:54). Tikmēr minūti pirms ceturtdaļas beigām Brauns caurgājienā panāca 56:56, bet atlikušajā laikā rīdzinieki pat izvirzījās vadībā - 61:58 pirms izšķirošās ceturtdaļas.

Izšķirošās 10 minūtes ar četriem punktiem pēc kārtas sāka VEF Rīga, panākot jau +7, mirkli vēlāk pēc Brauna tālmetiena jau 68:60, tūdaļ arī +10. Kopš trešās ceturtdaļas sākuma rīdzinieki bija atspēlējuši jau 21 punktu, pamazām pirmās satraukuma pazīmes parādījās Banvit darbībās. Tiesa, sekoja vairākas kļūdas vefiešu izpildījumā, metieni nesekmējās un viesiem izdevās starpību nedaudz samazināt. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām rīdzinieki vēlreiz panāca +10 (76:66), tomēr otrā posma sasniegšanai bija nepieciešams vēl vismaz tikpat. Tūdaļ arī +13 pēc Bajramoviča bumbas trieciena no augšas, tomer Braunam absolūti nevajadzīga piezīme - viņam jau piektā. Jau nākamajā uzbrukumā piektā piezīme arī Bajramovičam - vefieši izšķirošajos brīžos palika bez abiem līderiem. Minūti līdz pamatlaika beigām mūsējie panāca +13 (86:73), pēdējā minūtē arī 15 punktu pārsvars pēc J.Bērziņa caurgājiena. Lai gan varonīgi cīnījās, nepiciešamo 20 punktu pārsvaru Ramūna Butauta vadītie Rīgas basketbolisti tomēr panākt vairs nespēja - 91:77.

Pārējās noslēdzošās kārtas spēlēs G grupā perfekto bilanci turpināka Kazaņas Unics, viesos ar 88:62 pieveicot pastarīšus Skopjes Aerodrom, bet Tallinas Kalev/Cramo nedaudz negaidīti savā laukumā pieveica Izraēlas čempionus Haifas Maccabi, kuri jau bija nodrošinājuši 2.vietu grupā - 75:70.

Desmit aizvadītajos G grupas mačos vefieši tika pie pieciem panākumiem, kas ļāva ieņemt 4.vietu aiz Unics (10-0),  Macabbi (6-4) un Banvit (5-5). Pēdējās divas vietas grupā ieņēma Kalev/Cramo (3-7) un Aerodrom (1-9).

Iepriekš VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups izteicās, ka, ja netiks sasniegts Eiropas kausa otrais posms, spēlētāju sastāvā varētu notikt kādas izmaiņas. Jautājums par Ramūna Butauta atbrīvošanu no galvenā trenera amata gan neesot aktuāls.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi