Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ventspils basketbolisti FIBA Eiropas kausa spēlē izcīna uzvaru

Latvijas vicečempione basketbolā Ventspils trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrā posma ceturtajā spēlē savā laukumā vēlreiz pieveica Kermendas Egis komandu no Ungārijas.

Ventspils ar 96:81 (30:19, 23:23, 19:21, 24:18) apspēlēja Egis.

Abās komandās pa pieciem basketbolistiem guva vairāk par desmit punktiem. Double-double - 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas - Ronaldam Zaķim, pa 14 punktiem guva Jānis Bērziņš un Māris Gulbis, 13 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Raienam Luteram un 12 punkti Vesa Vašpuna kontā.

Viesu rindās par rezultatīvāko kļuva Džastins Edvardss, kurš sakrāja 20 punktus.

Pašā spēles sākumā vadībā divreiz izvirzījās arī viesi, taču Ventspils ņēma vadības grožus savās rokās un palielināja rezultāta starpību. Tai pārsniedzot desmit punktu robežu, sākās līdzīga spēle, un tikai pašās mača beigās ventspilnieki palielināja punktu starpību.

Otrā grupas mačā Ainara Bagatska trenētā Kyiv mājās ar 89:76 (31:13, 17:21, 28:16, 13:26) pārspēja Nīderlandes vienību Zvolles Landstede Hammers.

K grupā ar četrām uzvarām četrās spēlēs vadībā ir Kyiv, trīs panākumus guvusi Ventspils, viena uzvara ir Egis basketbolistiem, bet Nīderlandes komanda Zvolles Landstede Hammers cietusi četras neveiksmes. 

Pirmajā aplī ventspilnieki Egis vienību viesos uzvarēja ar 96:76.

Ventspils iepriekšējā mačā ar 78:81 piekāpās Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītajai Ukrainas vienībai Kyiv, ciešot savu pirmo zaudējumu FIBA Eiropas kausa sezonā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ventspils pirmajā posmā triumfēja savā grupā, pa divām reizēm pārspējot Prištinas Sigal no Kosovas, Nikosijas APOEL no Kipras un Baireitas Medi no Vācijas. Savukārt Egis grupā sešās spēlēs divreiz zaudēja Dānijas klubam Orhūsas Bakken Bears, bet pārējās četrās cīņās pieveica Somijas komandu Kataja un Polijas vienību Varšavas Legia.

Ventspils basketbolisti iepriekšējā sezonā tika kronēti par Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem, bet pašmāju meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu. Savukārt trīskārtējā Ungārijas čempione Egis iepriekšējā sezonā arī savā čempionātā tika pie sudraba, finālsērijā piekāpjoties Sombathejas Falco, kas rudenī aizšķērsoja ventspilniekiem ceļu uz FIBA Čempionu līgas grupu turnīru.

Ventspils ar 13 uzvarām 18 mačos Latvijas-Igaunijas līgā ieņem ceturto vietu, bet Egis ar 13 panākumiem 16 cīņās ir otrā Ungārijā.

Iepriekšējās trīs sezonas Ventspils komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju.

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns un Raiens Luters. Tāpat komandai uz pārbaudes laiku pievienojies Timotijs Neokartess Šortss.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi