Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils basketbolisti izcīna svarīgu uzvaru FIBA Čempionu līgas mačā

Pie svarīgas uzvaras Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā otrdien tika Latvijas čempione Ventspils.

Apakšgrupu turnīra 11.kārtas spēlē Ventspils savā laukumā ar rezultātu 88:77 (26:19,19:20, 16:22, 27:16) uzvarēja pagājušās sezonas Francijas labāko vienību Le Mans.

Ventspils komandas rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Māris Gulbis, kamēr 18 punktus iemeta Rihards Lomažs, bet 17 punktus pievienoja Usmans Dramē, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Vēl pirmajās spēles minūtēs starp abām vienībām ritēja cīņa punkts punktā, bet pirmās ceturtdaļas beigās ventspilnieki pēc leģionāru sekmīgajiem uzbrukumiem izvirzījās vadībā ar 17:11, iegūstot tā brīža lielāko pārsvaru. Le Mans mājiniekus gan nekur tālu nepalaida, tomēr veiksmīgas darbības uzbrukumā Ventspils komandai pirmās desmit minūtes ļāva noslēgt ar septiņu punktu pārsvaru (26:19).

Pirmā puslaika turpinājumā ventspilnieki atradās gana komfortablā vadībā, bet nepilnas sešas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Jakovičs ar precīzu tālmetienu panāca jau 38:25. Tiesa, pirmā puslaika beigās Francijas čempionvienība atvērās uzbrukumā un vienu minūti pirms pārtraukuma bija pietuvojusies vairs tikai līdz 39:42, bet pēdējā sekundē tālmetienu iemeta Rihards Lomažs, tādējādi ļaujot Ventspilij atpūtā doties ar sešu punktu vadību.

Lai arī Lomažs otrā puslaika sākumā ar trim precīziem soda metieniem palielināja Ventspils pārsvaru līdz 47:41, pretinieki diezgan ātri deficītu likvidēja un 25.minūtē panāca neizšķirtu 50:50. Uzreiz pēc tam Lomažs trāpīja vēl vienu tālmetienu, bet Le Mans basketbolisti kopumā cīņas gaitu bija izlīdzinājuši, tāpēc duelis turpinājās punkts punktā.

Pēdējās piecas pamatlaika minūtes iesākās ar neizšķirtu rezultātu 68:68, bet noslēgumā vadībā bija te viena, te otra komanda. Savukārt nepilnas divas minūtes līdz beigām divos uzbrukumos pēc kārtas ar precīzu tālmetienu izcēlās Maris Gulbis, kas ventspilniekiem ļāva izvirzīties vadībā ar 82:77, turklāt pēc minūtes pārtraukuma viesi pamanījās laikā neizmest autu.

Noslēgumā Ventspils pārsvaru arī nedaudz palielināja un guva uzvaru ar 11 punktu pārsvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi