Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils basketbolisti nesasniedz FIBA Eiropas kausa pusfinālu

Ventspils basketbolisti trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa ceturtdaļfināla atbildes spēlē mājās, ielaižot 112 punktus savā grozā, pārliecinoši zaudēja Stambulas komandai Bahčešehir College un pusfinālā neiekļuva.

Ventspils zaudēja Bahčešehir College vienībai ar 90:112 (11:34, 24:30, 25:23, 30:25).

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Timotijs Neokartess Šortss, bet Raiens Luters atzīmējās ar 19 punktiem un sešām zem groza izcīnītajām bumbām. Rezultatīvākais no pašmāju basketbolistiem ar desmit punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Māris Gulbis.

Viesiem Trejam Goldenam fantastisks "double-double" - 41 punkts un 11 rezultatīvas piespēles, kā arī efektivitātes koeficients 44. 20 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Džamalam Džonsam, pa 14 punktiem tika Dvaitam Hārdijam un Džeidžuanam Džonsonam, 12 punkti - Kameronam Klārkam. Savukārt Mangoks Matiangs bez deviņiem punktiem izcīnīja arī 19 atlēkušās bumbas.

Vienīgo reizi spēlē ventspilnieki pēc Jāņa Kaufmaņa precīza trīspunktu metiena vadībā izvirzījās trešajā minūtē, panākot 5:4. Pēc tam viesi ar apskaužamu precizitāti iekaroja mājinieku grozu no visām distancēm, kamēr ventspilnieki ar grūtībām tika pie punktiem, pārāk paļaudamies uz neprecīziem trīspunktu metieniem.

Pēc 83 spēlētām sekundēm otrajā ceturtdaļā rezultāta starpība pēc Klārka divpunktnieka pirmo reizi sasniedza 30 punktu atzīmi - 11:41. 15.minūtē pēc precīza Goldena divpunktu metiena viesi sasniedza lielāko pārsvaru spēlē - 53:19. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, rezultāta starpībai turpinot svārstīties 30 punktu robežās.

Piecas minūtes un 29 sekundes pirms mača beigām pēc Džonsa trīspunktu gājiena viesi sasniedza 100 gūto punktu robežu - 100:72, droši novadot spēli līdz uzvarai un iekļūstot pusfinālā.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Ventspils viesos zaudēja ar 77:78, līdz ar to pusfināla sasniegšanai bija nepieciešama uzvara ar diviem punktiem.

Pusfinālā Turcijas klubam pretī stāsies ventspilnieku savulaik iepazītā Dānijas komanda Orhūsas Bakken Bears, kas arī atbildes spēlē viesos ar 93:87 (27:21, 24:26, 18:17, 24:23) bija pārāki par Minskas Cmoki ar Edmundu Valeiko treneru korpusā. Divu spēļu summā dāņi uzvarēja ar 172:153.

Ventspilnieki uzvarēja gan pirmajā, gan otrajā grupu turnīrā, vienīgo zaudējumu piedzīvojot otrajā grupu turnīrā mājās pret Ainara Bagatska vadīto Kyiv - 78:81. Turcijas klubs pirmajā grupu turnīrā zaudēja tikai vienreiz, bet otrajā izcīnīja trīs panākumus sešās spēlēs.

Kurzemnieki Latvijas-Igaunijas līgā šajā sezonā 24 spēlēs svinējuši 18 uzvaras, kas dod stabilu ceturto vietu, bet šodienas pretinieki vietējā čempionātā ar septiņiem panākumiem 22 cīņās ir 13.pozīcijā.

Iepriekšējās trīs sezonas Ventspils komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju.

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns, Raiens Luters un Timotijs Neokartess Šortss.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi