Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils basketbolisti pēc lielas atspēlēšanās saglabā labas cerības uz BBL pusfinālu

Latvijas vicečempione Ventspils trešdien piedzīvoja neveiksmi Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, tomēr pēdējā ceturtdaļā spēja atspēlēt iespaidīgu deficītu.

Aizvadītajā mačā Ventspils ar rezultātu 60:66 (15:14, 13:21, 8:20, 24:11) izbraukumā piekāpās Lietuvas vienībai Šiauliai.

Spēles pirmo ceturtdaļu vēl ar 15:14 savā labā noslēdza ventspilnieki, tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma mājinieki un pēc 30 spēlētām minūtēm bija priekšā jau ar 55:36. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā Ventspils veica mērķtiecīgu atspēlēšanos, un tās vidū deficīts jau bija samazināts līdz sešiem punktiem (52:58).

Viesi pietuvojās līdz pat 60:62, tomēr pēdējās minūtēs turpinājumā vairāki uzbrukumi bija neveiksmīgi, kas ļāva Šiauliai basketbolistiem pirms atbildes mača atjaunot sešu punktu pārsvaru.

Rezultatīvākais Ventspils rindās bija Džerajs Grānts, kurš guva 15 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Lorenco Viljamss pievienoja deviņus punktus un sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Šiauliai sastāvā ar 11 punktiem izcēlās amerikānis Treviss Leslijs.

Sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā. Atbildes mačs gaidāms sestdien.

Abas komandas šosezon savā starpā tikās arī apakšgrupu turnīrā, kad oktobra beigās Ventspils izbraukumā zaudēja ar 68:84, bet februāra vidū revanšējās pretiniekiem ar 98:56.

Sekojošā izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pašreizējā BBL čempione Ventspils pēc minimālas neveiksmes pirmajā mačā divu cīņu summā ar 150:122 pieveica Lietuvas komandu Panevēžas Lietkabelis, bet Šiauliai divreiz pārliecinoši uzveica Kazahstānas komandu Atirau Barsi.

Pusfinālā Ventspils un Šiauliai dueļa uzvarētāji tiksies ar Lietuvas komandu Ķēdaiņu Ņevežis vai Tamperes Pyrinto no Somijas. Šīs vienības abus ceturtdaļfināla mačus ceturtdien un piektdien aizvadīs Tamperē.

Kā zināms, par pirmo pusfināla dalībnieci jau kļuvusi Prienu TonyBet komanda no Lietuvas, kas divreiz uzveica Latvijas saspēles vadītāja Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas vienību Norčēpingas Dolphins, bet tā pusfinālā gaida latvieša Ingus Bankevica pārstāvētās Lietuvas vienības Pasvāles Pieno žvaigzdes un pēdējā laikā ļoti sekmīgi spēlējošās Igaunijas komandas Tartu TU/Rock dueļa uzvarētāju. Šī dueta pirmajā mačā TU/Rock tika pie panākuma savā laukumā ar 77:64, bet atbildes mačs notiks vien 21.martā, jo pirms tam Tartu komandai jāizspēlē Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla mači.

No pārējiem Latvijas klubiem BBL Valmiera, Liepāja/Triobet, Barons kvartāls un Jēkabpils apstājās jau pēc pirmās izslēgšanas turnīra kārtas.

Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioni kļuva Ventspils komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas Žalgiris un Viļņas Lietuvos rytas, kā arī Latvijas čempioni VEF Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi