Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Wizards noslēdz vairāku gadu līgumu ar Pasečņiku

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas Wizards noslēgusi vairāku gadu līgumu ar latviešu centra spēlētāju Anžeju Pasečņiku, informē vienība.

Wizards neatklāj, uz cik gadiem panākta vienošanās, bet basketbolista aģents Artūrs Kalnītis svētdien paziņoja, ka līgums noslēgts uz trim gadiem.

Pasečņikam pirms tam bija divvirzienu līgums, kas paredzēja, ka kopā ar NBA komandu viņš nevar pavadīt vairāk par 45 dienām sezonā. Pārvēršot to par pilnvērtīgu līgumu, Wizards komandai bija jāatbrīvo vieta sastāvā, atsakoties vai aizmainot kādu citu spēlētāju. Wizards svētdien pirms līguma noslēgšanas ar Pasečņiku atbrīvoja Kelvinu Andrē Mailsu.

"Anžejs veicis liela apjoma darbu, strādājot ar mūsu komandas treneriem gan Vasaras līgā, gan ar Capital City Go-Go, gan ar Wizards. Viņš savā attīstībā parādījis lielisku progresu," Wizards citē komandas ģenerālmenedžera Tomija Šeperda teikto. "Viņš seko iepriekšējā sezonā Džordana Makreja ietajam ceļam un ir kārtējais labais piemērs par mūsu vīziju, kas attiecās uz spēlētāju attīstību mūsu pašu sistēmā un ieguvumiem, ko dod Capital City Go-Go."

Wizards lēmums bija jāpieņem līdz 15.janvārim, kas ir pēdējā diena, kad divvirzienu līgumu var pārslēgt par pilnvērtīgu NBA līgumu.

Pasečņiks veiksmīgi debitējis NBA, kur 13 spēlēs vidēji guvis 8,2 punktus un izcīnījis 6,2 atlēkušās bumbas. Cīņā zem groziem viņš ir labākais NBA debitants.

Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvētā Wizards komanda ar 13 uzvarām 38 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

Sezonu Pasečņiks uzsāka NBA attīstības līgā jeb G līgā, pārstāvot Vašingtonas Capital City Go-Go. 24 gadus vecais Pasečņiks 12 spēlēs vidēji mačā guvis 10,5 punktus, izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas un realizējis 60,4% metienu no spēles.

Pasečņiks Wizards sastāvā piedalījās NBA Vasaras līgā, kur četrās cīņās caurmērā guva 4,0 punktus un izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem. Tāpat viņš laukumā devās vienā pirmssezonas pārbaudes mačā, kurā guva četrus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Pasečņiks ar Wizards oktobra vidū noslēdza Exhibit 10 tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņēma minimālo atalgojumu. 

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izraudzījās Orlando Magic, kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas 76ers. Jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas Herbalife sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā, kur pērn viņš 26 čempionāta spēlēs vidēji mačā guva 5,4 punktus, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

Tāpat basketbolists pirmo reizi spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kurā aizvadīja 22 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbā spēlē.

papildināts virsraksts un visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi