Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ainaram Zvirgzdiņam palīdzēs arī Māris Bružiks

Latvijas dāmu valstsvienības treneru sastāvu pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra papildinās BK Ventspils fiziskās sagatavotības treneris Māris Bružiks, kurš iepriekš vairākus gadus darbojies vīriešu izlasē. Paredzams, ka Bružiks darbā iesaistīsies pēc Latvijas čempionāta beigām.

= Fotogalerija: Latvijas izlases basketbolistēm pirmais treniņš, gatavojoties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram

Dāmu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš oficiālās treniņnometnes pirmajā dienā uzsvēra, ka sagatavošanās procesā būs nepieciešami eksperimenti, jo pirmo reizi svarīgam turnīram jāgatavojas tūlīt pēc klubu sezonas beigām. "Ceru, ka trāpīsim pareizi. Jebkurā gadījumā šī pieredze noderēs, nākamgad gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram Rīgā," norādīja A.Zvirgzdiņš. Pie eksperimentiem pieder arī Bružika iesaistīšana darba izšķirošajā posmā, kad varot noderēt ne tikai viņa profesionālās zināšanas, bet arī komunikablitāte un prasme mazināt psiholoģisko spriedzi. Vēl A.Zvirgzdiņam palīdz Latvijas čempionvienības TTT Rīga treneri Ainārs Čukste un Aigars Nerips.

Pagaidām ierindā ir 13 basketbolistes: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Baiba Eglīte, Elīna Babkina (visas TTT Rīga), Dita Krūmberga, Dace Cinīte, Karlīne Nīmane (SK Cēsis), Anda Eibele (Avantis/Turība), Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa (Maskavas Dynamo), Zane Tamane un Liene Jansone (Hondarribia Irun). Nedēļas beigās komandai pievienosies Kolorado universitātē mācības pārtraukusī Aija Putniņa, bet Guntas Baško atbraukšana atkarīga no kluba Lattes Montpellier sekmēm Francijas čempionāta finālspēlēs (pirmā spēle sērijā līdz divām uzvarām trešdien vakarā, otrā notiks sestdien, trešā paredzēta 13.maijā). Pagaidām pēc individuālā plāna trenēsies Tāre un Kubliņa.

No 15 kandidātēm uz Madridi brauks 12 spēlētājas. Visticamāk, viena "liekā" tiks noskaidrota starp četrām saspēles vadītājām (abas Eglītes, Babkina, Eibele). Izšķiroties par sastāvu liela nozīme būs arī taktiskajiem apsvērumiem. Japānas izlasē ceturtā numura pozīcijā spēlē basketboliste, kas tikai nedaudz garāka par 180 cm. "Pretī jāliek ātra, kustīga spēlētāja, kas varēs aizsardzībā viņai tikt līdz. Iespējams, tā varētu būt Ieva Tāre, ceru arī uz Aiju Putniņu," A.Zvirgzdiņš norāda uz nestandarta risinājumu nepieciešamību.

Japānas izlases stila modelēšanai tiks izmantotas treniņspēles ar Jaunatnes līgas puišu komandām. Oficiālas pārbaudes spēles būs tikai divas 31.maijā un2.jūnijā Rīgā ar Baltkrievijas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi