Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

AP: Durants piekritis jaunam divu gadu līgumam ar Warriors

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Kevins Durants piekritis divus gadu līgumam ar čempioni Goldensteitas Warriors, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta ziņu aģentūra The Associated Press.

Darījumi nedrīkst tikt oficiāli noslēgti līdz 7.jūlijam, tomēr komandas un brīvie aģenti drīkst panākt mutiskas vienošanās.

Paredzams, ka līgums tiks noslēgts par 53 miljoniem ASV dolāru (47 miljoniem eiro).

Durants pievienojās Warriors pirms sezonas, kad pārnāca no Oklahomasitijas Thunder, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu ar iespēju pagarināt to arī uz 2017./18.gada sezonu.

Desmit gadus NBA spēlējušais Durants vispirms līgumu nepagarināja, 1.jūlijā kļūstot par brīvo aģentu, taču paliks komandā noslēdzot jaunu līgumu par mazāku algu, lai Warriors atbrīvotos nauda citiem spēlētājiem.

Kā vēstīts, Warriors vienojusies par jaunu piecu gadu līgumu ar komandas līderi Stefanu Kariju. Kā ESPN atklājis spēlētāja aģents Džefs Ostins, Karijs nākamo piecu sezonu laikā saņemšot 201 miljonu ASV dolāru (176 miljonos eiro), kas ir iespaidīgākais līgums NBA vēsturē. Tāpat plānota vienošanās ar 2015.gada finālsērijas MVP Andrē Igudalu, ar kuru tiks slēgts līgums uz trim gadiem par kopējo summu 48 miljoni dolāru (42 miljoni eiro). Warriors grasās slēgt līgumus arī ar Šonu Livingstonu uz trim gadiem par 24 miljoniem ASV dolāru (21 miljonu eiro) un Deividu Vestu uz vienu gadu par 2,3 miljoniem ASV dolāru (diviem miljoniem eiro).

Nākamajā sezonā Durantam būtu jāsaņem 28 miljoni ASV dolāru (25 miljoni eiro), taču viņš būs mierā pelnīt par trim miljoniem mazāk, lai čempionvienībai izdotos saglabāt sastāvu ar citiem basketbolistiem.

Finālsērijas piecās spēlēs pret Klīvlendas Cavaliers Durants vidēji guva 35,2 punktus, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un veica 5,4 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā Warriors finālsērijā ar 4-1 pārspēja Klīvlendas Cavaliers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi