Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Apstiprināts Latvijas Basketbola līgas jaunās sezonas nolikums

Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijas nolikumu, ziņo LBS preses dienests. Nolikums paredz, ka 2008./2009.gada sezonā Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijā spēlēs deviņas komandas — Barons/LMT Rīga, ASK Rīga, Ventspils, VEF Rīga, Valmiera, Liepājas Lauvas, Gulbene/ASK, Ķeizarmežs un BK Zemgale.

Latvijas Basketbola līgas regulārā turnīra izspēle norisināsies no šā gada 22.septembra līdz 2009.gada 31.martam, savukārt izslēgšanas spēles notiks no nākamā gada 1.aprīļa līdz 31.maijam. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas regulārās sezonas labākās komandas. Kā zināms, Latvijas Republikas čempions automātiski kvalificējas Eiropas kausa (līdzšinējais ULEB kauss) izcīņai.Būtiskākais jauninājums ir ieviests attiecībā uz ārzemju spēlētāju skaitu, ko komandas drīkst pieteikt spēlei. Līdz šim LBL nolikums pieļāva četrus ārzemju spēlētājus komandā, neskaitot Lietuvas un Igaunijas pilsoņus, tad līdz 2010./2011.gada sezonai ir paredzēts ieviest limitu — ne vairāk kā 3 ārzemnieki spēlē. Apzinoties, ka šādam lēmumam nepieciešams pārejas periods, 2008./2009.gada sezonā komandā atļauts iekļaut ne vairāk kā 5 ārzemniekus, savukārt 2009./2010.gada sezonā — ne vairāk kā 4 ārzemniekus. Jau ar 2008./2009.gada sezonu uz Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem tiks attiecināti tādi paši nosacījumi kā uz jebkuru citu ārzemju spēlētāju. LBS valde atbalstīja LBS Jaunatnes komisijas priekšlikumu ļaut 2008./2009.gada sezonā komandām pieteikt LBL arī vairāk viesspēlētāju, nosakot īpašu leģionāru kvotas pārsniegšanas maksājumu. Minētais maksājums tiks aprēķināts pēc sekojošas formulas: par 6.spēlētāju — 5000 latu, par 7.spēlētāju — 10000 un attiecīgi par katru nākamo spēlētāju palielinot summu par 5000 latu. Šie maksājumi tiks novirzīti jaunatnes basketbola attīstībai.Kā jau ziņots, ar aicinājumu pieņemt lēmumu par viesspēlētāju kvotu ieviešanu Latvijas Basketbola līgā LBS vērsās vairāki Latvijas basketbola klubu un izlašu pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi