Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Atšķirt jaunu lappusi

Lietuvas superklubu dominēšana SEB Baltijas Basketbola līgā ir apdraudēta vairāk nekā iepriekšējās trijās sezonās, tomēr kādas Rīgas vienības kvalificēšanās finālspēlei tik un tā būs uzskatāma par pārsteigumu. Piektdien Šauļos pusfinālā plkst.18 FIBA Eiropas kausa ieguvēji Barons/LMT metīs izaicinājuma cimdu Eirolīgas komandai Lietuvos rytas, bet plkst.20.30 Latvijas čempionvienība ASK Rīga raudzīs vēlreiz uzvarēt Kauņas Žalgiris (arī Eirolīga). Sestdien plkst.16 paredzēta spēle par trešo vietu, bet plkst.18.40 notiks finālmačs.

Kausa svars


Janvāra sākumā uzvaru āderi uztaustījušais Barons/LMT, pat cilājot tikko iegūto FIBA, kausu prātā turēja piektdienu un spēli ar līdz šim neuzveikto Lietuvos rytas. Pieminētas tika gan Lietuvas kluba spēka uzbrucēja Džeksona Vromana nopietnais savainojums (stipra krūšukurvja sasituma dēļ viņš pat nonācis reanimācijā — sezona jau beigusies), gan barona Žoau Paulu Batištas īpašā motivācija pret viņa talantu īsti nenovērtējušo Viļņas klubu, gan pozitīvā dinamika savstarpējās spēlēs (uzvarēt vēl nav izdevies, taču rezultāta starpība aizvien sarukusi). Ar cieņu par Baronu/LMT izteicies arī Lietuvos rytas treneris Aleksandrs Trifunovičs: "Viņiem ir daudz labu spēlētāju un precīzu metēju. Šķēle, manuprāt, ir labākais Latvijas klubos."

Barons/LMT savus trumpjus pēdējā laikā nodemonstrējis gana vareni, tiesa, piektdien tie tiks pārbaudīti stingrāk nekā iepriekš — ar Eirolīgas mērauklu. Tad arī redzēsim, cik plašas ir komandas morālo un fizisko spēku rezerves, kā arī vai šķietami viengabalainajā sastāvā patiesi nav iespējams iecirst plaisu. Uz Šauļiem rīdzinieki devušies labākajā sastāvā — ieskaitot Limasolā nespēlējušo Dontelu Džefersonu un arī Giedru Gustu, kuram savainojums netraucēšot spēlēt.

"Mēs neesam šā pāra favorīti, taču centīsimies parādīt labu basketbolu un izmantot iespējas, kuras noteikti radīsies," galvenais treneris Kārlis Muižnieks nav zaudējis realitātes izjūtu. Daļēji Barons/LMT cerības jāsaista ar to, ka šī liga būs piemeklējusi Viļņas komandu — pretinieku neliela pašpārliecinātība mūsējiem noteikti nāktu par labu.

Butauta faktors


ASK Rīga uz pretinieku — Kauņas Žalgiris — paviršību cerību ir mazāk, jo rīdzinieki jau uzvarējuši komandu pēdējā savstarpējā spēlē Rīgā. Sevi cienošai favorītu komandai tādā situācijā papildus motivācija nav jāmeklē. Tiesa, jau pēc Rīgas neveiksmes ne visai taktiski runājušais Žalgiris treneris Rimants Grigs paguvis izrunāties vēlreiz, publiski apgalvodams, ka Baltijas līgas kauss viņa komandai esot vienaldzīgs, jo par to nepiešķirot punktus ULEB reitingam. Kauņas vienības mērķis esot uzvarēt Lietuvas čempionātā, un tā vārdā spēlētāji nesen svīduši treniņnometnē Palangā. Tur daudzas nodarbības bijušas brīvā dabā, un atgriešanās zālē vīriem sagādājusi problēmas. Grigs cer, ka līdz 5.maijam viss būšot kārtībā, bet par Šauļu turnīru izsakās īsi: "Gribam būt finālā arī tur."

Būtu nepareizi teikt, ka Griga izteikumi papildus motivējuši ASK Rīga galveno treneri Ramūnu Butautu, jo viņa apņēmība labi startēt Šauļos jau tā bija sasniegusi maksimālo līmeni. Lietuvas valstsvienības galvenais treneris nebūt nav aizmirsis neveiksmi pērnajā BBL ceturtdaļfinālā un tās atbalsis dzimtenē. Situāciju var labot tikai izcils starts šajā turnīrā — tas nozīmē vismaz iekļūšana finālā.

Treneris savu apņēmību, protams, pacenties nodot arī komandai, kura martā pārdzīvoja pamatīgu krīzi. Daži pārlikti akcenti treniņprocesā un komandas taktikā, šķiet, devuši pozitīvus rezultātus. Par to pārliecinājās gan Ķēdaiņu Nevežis, gan Liepājas lauvas. Taču skaidrs, ka ASK Rīga pašreizējā varējuma objektīvs izvērtējums notiks tieši turnīrā Šauļos. No komandas tiek gaidīta ne tikai firmas dzelžainā aizsardzība, bet arī svaigas vēsmas uzbrukumā. Ierindā beidzot ir visi spēlētāji — laiks rādīt Latvijas čempionu cienīgu spēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi