Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bagatskis: Gaidām ārsta atļauju Porziņģa laišanai laukumā

Ārstu ieteikums, kā arī Kristapa Porziņģa pašsajūta liecina, ka basketbolists šobrīd nevar spēlēt, pēc noslēdzošā pārbaudes mača pirms Eiropas čempionāta basketbolā atklāja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase savā pēdējā pārbaudes mačā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 103:69 (22:9, 17:16, 33:29, 31:15) sagrāva Čehijas valstsvienību.

"Spēle bija tāda kā plānoju, vienīgi uztrauc, ka trešajā ceturtdaļā čehi guva pārāk daudz otrās iespējas punktu. Tas gan vairāk bija uz auguma centimetru rēķina - labi nostrādājam 20 sekundes aizsardzībā, liekam pretiniekam mest grūtu metienu, bet nesavācam bumbu," secināja Bagatskis.

Latvijas izlases rindās ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Mārtiņš Meiers, bet 17 punkti, sešas bumbas zem groziem un seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi Žanim Peineram, kurš maču sāka no rezervistu soliņa.

"Izmantojām lielu rotāciju un spēlētāji viens otru papildināja. Beigās pamēģinājām Žani spēka uzbrucēja pozīcijā un labi sanāca. Brīžiem spēlējam ļoti skatāmu un kvalitatīvu basketbolu, brīžiem viegli ielaižam grozus," teica Bagatskis.

Pēdējās četras no astoņām pārbaudes spēlēm latvieši aizvadīja savu skatītāju priekšā.

"Daudzās spēles mājās bija organizētas apzināti. Divas trīs spēles vajadzēja ar basketbola lielvalstīm, tomēr mūsu draugi Krievija, Turcija, Serbija automātiski atkrita kā grupas pretinieces un arī citas komandas gribēja spēlēt mājās. Zinājām, ka būs ažiotāža un bija milzīgs gandarījums spēlēt šādā arēnā. Vēl viena spēle ar spēcīgu pretinieku būtu noderīga, bet situācija ir tāda, ka mēs nevaram izvēlēties pretiniekus, kurus gribam," skaidroja izlases galvenais treneris.

Valstsvienībai mirkotraumu dēļ nevarēja palīdzēt viens no atslēgas spēlētājiem Kristaps Porziņģis un Ojārs Siliņš.

"Līdz izbraukšanai paliksim šādā sastāvā. Kristaps un Ojārs tuvākās dienas netrenēsies. Ārstu ieteikums un pašsajūta ir tāda, ka Kristaps šobrīd nevar spēlēt. Gaidām ārstu atļauju," teica Bagatskis.

Pārbaudes spēlē Arēnā Rīga Latvijas basketbolisti saņēma neviltotas skatītāju simpātijas.

"Sajūta pilnā arēnā ir lieliska, turklāt komanda labi spēlē. Gribētu to ilgāk izbaudīt. Šīs sajūtas jāmēģina atcerēties pirms spēles ar Serbiju," uzsvēra Bagtskis.

Šobrīd izlases kandidātu sarakstā ir 15 basketbolisti, no kuriem ceturtdien nespēlēja tikai Porziņģis un Siliņš. "Visi palikušie ar darbu un attieksmi būtu pelnījuši braukt uz Eiropas čempionātu," uzsvēra Bagatskis.

Jau vairākus mēnešus iepriekš bija saplānots, ka piektdien mājinieki ar čehiem aizvadīs maču arī aiz slēgtām durvīm, tomēr pretinieku puse nesen no šādas iespējas atteicās. Steidzamības kārtā Latvijas Basketbola savienība (LBS) sarunāja slēgto pārbaudes spēli ar Ukrainu, kam otrdien bija jānotiek Kijevā, taču organizatorisku problēmu dēļ šis mačs netika aizvadīts. Tā vietā Latvijas vīriešu basketbola izlase gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram noslēgs ar divām treniņspēlēm savā starpā, kas ar tiesnešu līdzdalību norisināsies 27. un 28.augustā.

"Divos savstarpējos mačos centīsimies stabilizēt spēli, meklējot labākos virknējumus un piestrādāt pie konkrētām situācijām. Galvenais saglabāt noskaņošanos un koncentrēšanās pakāpi," stāstīja Bagatskis.

Tikmēr Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms pauda, ka valstsvienība bija gatavojusies čehu agresivitātei.

"Tieši to mums vajadzēja pirms Eiropas čempionāta, jo pat pie 15-20 punktu deficīta čehi cīnījās. Bija mazas kļūdas uzbrukumā un aizsardzībā, bet kopumā aizvadījām labu spēli. Jākoncentrējas 5-6 dienu darbam, kas palicis, un jābrauc uz Turciju," atklāja Blūms.

Viņaprāt, komanda ir labi saspēlējusies un optimistiski noskaņota.

"Tā kā sagatavošanas ciklā lielāko daļu spēļu aizvadījām savā laukumā un ilgi bijām mājās, visi džeki ir ar pozitīvām emocijām," uzsvēra Blūms.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

 

Top komentāri

...
.
Porziņģis ir ļoti traumatisks spēlētājs, un tas izsauc lielas bažas par viņa nākotni...
Te nu bija....
T
Milzis uz māla kājām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi