Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Bagatskis: Latvijas izlasei jākļūst par neērtu pretinieku visiem konkurentiem

Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā Lietuvā jākļūst par neērtu pretinieku visiem konkurentiem, uzskata izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš trešdien pēc izlases pirmā treniņa preses konferencē sīkāk informēja par situāciju komandā.

FOTO: Latvijas basketbola izlases pirmais treniņš

Bagatskis atzina, ka izlasē diemžēl nav visu gaidīto spēlētāju, taču atteikumi ir objektīvi, jo vairākiem basketbolistiem ir veselības problēmas. "Citi iemesli šajos atteikumos nav jāmeklē. Tiem, kas ir pulcēti kandidātos, ir vēlēšanās sevi apliecināt un parādīt sevi. Mums grupā jākļūst par visiem konkurentiem neērtiem pretiniekiem. Jāspēlē sava spēle, nevis jāietekmējas no pretiniekiem," pastāstīja Bagatskis.

Komentējot Andra Biedriņa atteikumu palīdzēt izlasei, Bagatskis sacīja, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs ir uztraucies par savu potīti un šī iemesla dēļ arī izlasē nespēlēs. "Tas ir pamatots attaisnojums, jo veselība spēlētājam ir pats galvenais. Tas pats attiecas arī uz Kristapu Janičenoku, bet komplicētāka situācija ir ar Kasparu Kambalu," klāstīja Bagatskis, kurš neuzskata, ka trenerim būtu jātaisnojas par to, kāpēc kāds spēlētājs nav iekļauts kandidātos.

"Ja spēlētājs apvainojas, ka viņš nav kandidātu sarakstā, tā ir viņa problēma," teica Bagatskis un atgādināja, ka Kambalam ne pārāk labi beidzās iepriekšējais EČ finālturnīrs, kad viņš spēlē pret Vāciju iesita pretiniekam, nopelnot diskvalifikāciju. Kambalas neaicināšanai ir arī citas nianses, kuras Bagatskis gan neatklāja, atzīstot, ka Kambalam bijusi neslikta sezona klubos un var pamatoti teikt, ka viņš pa īstam ir atgriezies basketbolā.

Treneris uzsvēra, ka par komandas spēles modeli vai stilu pagaidām ir pāragri runāt, taču Latvijas izlasei jāspēlē ātrs, agresīvs un gudrs basketbols. Bagatskis gan norādīja, ka ātrs basketbols nenozīmē, ka tiks izpildīti arī ātri metieni. Bagatskis arī uzsvēra, ka neviens spēlētājs nedrīkst sevi žēlot aizsardzībā.

Latvijas izlases treneris sagaida, ka Lietuvā EČ spēlēs atmosfēra būs tāda kā nesen "Arēnā Rīga" notikušajā U-19 pasaules čempionāta finālā, kad tajā spēlēja Lietuvas izlase, tāpēc viņš cer uz līdzjutēju atbalstu, kas jo īpaši nepieciešams gados tik jaunai komandai, kāda ir Latvijas izlase.

Gaidāmajās pārbaudes spēlēs pirms čempionāta no Latvijas izlases, jo īpaši pirmajos mačos, nevajag neko daudz gaidīt, jo treniņu plāns nav pakārtots pārbaudes spēlēm. Tomēr Bagatskis atzina, ka katra uzvara tādai jaunai komandai dod pārliecību.

Komandai ik pa laikam ir vajadzīgs kāds satricinājums, un treniņprocesā vai kā citādi treneris to solīja spēlētājiem nodrošināt.

Trešdien treniņus sāka 13 basketbolisti, bet vēl vienam kandidātam Dāvim Bertānam tika veikta magnētiskā rezonanse, un tās rezultāti būs zināmi ceturtdien. Uz aģentūras BNS jautājumu, vai citiem nav nekādu veselības problēmu, treneris atbildēja, ka visiem spēlētājiem padziļināta veselības pārbaude tiks veikta pirmajās divās treniņu dienās un tikai tad būs skaidrs, kas ir ar spēlētāju veselību, taču vārdiski neviens nekādas sūdzības nav izteicis.

Nekādu papildinājumu izlases kandidātu sarakstā, visticamāk, nebūs, tomēr izlases treneri vēl spriedīs par iespēju sastāvā iekļaut kādu no junioru U-20 izlases. Bagatskis norādīja, ka viņam ir žēl, ka kandidātu sarakstā nav tādu basketbolistu kā Raitis Grafs vai Rinalds Sirsniņš, taču viņš apzinās, ka, aicinot, piemēram, Grafu, kāds no jaunajiem nenospēlētu tikpat labi. "Grafs pamatspēlētājs nebūtu, bet viņam atvēlētās minūtes kāds jaunais varētu nospēlēt tikpat labi," sprieda Bagatskis un uzsvēra, ka jau EČ kvalifikācijas spēlēs Latvijas izlasei nav bijis izteikta centra spēlētāja.

Kad kļuvis zināms, ka izlasei nevarēs palīdzēt Kaspars Bērziņš, tika apsvērta iespēja kādu citu garā gala spēlētāju uzaicināt, taču Bagatskis sacīja, ka esot jāievēro elementāri principi. "Kandidāti nosaukti, viņi ir attiecīgi noskaņojušies, un nebūtu labi raustīties šurpu turpu," viņš paskaidroja.

Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms pauda prieku, ka atkal ir izlasē. "Mums ir jauna komanda ar daudziem jauniem talantiem. Sastāvs nav ar zvaigznēm un pieredzējušiem spēlētājiem bagāts, tādēļ EČ būsim nezināms pretinieks un ar to varēsim daudz ko iegūt," pastāstīja kapteinis.

Jau ziņots, ka treniņnometnē treneri rēķinās ar Jāni Blūmu, Jāni Strēlnieku, Dairi Bertānu, Edgaru Jeromanovu, Mareku Jureviču, Rihardu Kuksiku, Akseli Vairogu, Ivaru Timermani, Artūru Bērziņu, Pāvelu Veselovu, Rolandu Freimani, Andreju Šeļakovu un Lauri Blauu, bet Dāvis Bertāns komandas darbā iesaistīsies vēlāk.

Pirmo pārbaudes spēli Latvijas izlase aizvadīs 2.augustā pret Lietuvas studentu izlasi, bet dienu vēlāk arī Klaipēdā tiksies ar Slovēnijas izlasi. Vēlāk sekos divas spēles ar Krieviju, cīņa ar Lietuvu, divas spēles ar Gruziju, bet gatavošanās beigsies 27.augustā pārbaudes spēlē ar Lielbritāniju.

EČ finālturnīrā grupu cīņās Šauļos Latvijas izlase tiksies ar Franciju (31.augustā), Serbiju (1.septembrī), Itāliju (2.septembrī), Izraēlu (4.septembrī) un Vāciju (5.septembrī). Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dārziņš: Ļoti būtiski būs tas, kā spēsim atjaunoties

Latvijas hokeja izlasei pirms otrdien paredzētās izšķirošās spēles ar ASV par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ļoti svarīga būs spēlētāju atjaunošanās pēc smagā mača ar slovākiem, pirmdi...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi