Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Bagatskis: Porziņģis izlasē palīdzēs atraisīt rokas "mazajiem"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadošā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa apņēmību pārstāvēt valsti šā gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrā valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis par lielisku ziņu Latvijai un brīdinājuma zvanu konkurentiem.

“Kristapa līdzdalība būtiski ietekmēs Latvijas komandas spēli. Ne jau velti citu izlašu treneri sezonas laikā man bieži jautājuši par viņa plāniem. Porziņģis pastiprinās mūsu spēli soda laukumā un palīdzēs atraisīt rokas “mazajiem”, palīdzot citiem spēlētājiem un komandai kļūt labākiem," treneri citē Latvijas Baskebola savienība.

Liepājas Olimpiskajā centrā notikušajā preses konferencē Porziņģis pirmdien apstiprināja, ka vēlas valstsvienības sastāvā piedalīties Eiropas 2017. gada čempionāta finālturnīrā Stambulā. "Zināju, ka gribu spēlēt un, kad sezona bija beigusies un ar veselību viss vairāk vai mazāk bija kārtībā, pieņemt pozitīvu lēmumu bija samērā vienkārši. Vasara ir gara – pagūšu gan atpūsties, gan pastrādāt, lai kārtīgi sagatavotos karjeras turpinājumam izlasē un klubā,” teica basketbolists.

Treneris Bagatskis uzsvēis, ka pozitīvā ziņa viņam nav bijusi pārsteigums: "Kristaps arī iepriekš paudis vēlmi spēlēt valstsvienībā, un esmu priecīgs, ka tagad tas notiks. Ar nepacietību gaidu 17. jūliju, kad valstsvienība sāks gatavoties Eiropas čempionātam."

NBA spēlētāju līdzdalību FIBA rīkotajās sacensībās reglamentē īpaši noteikumi. Par visām tā niansēm Kristaps nebija informēts pilnīgi precīzi, bet uzsvēra, ka negatavojas sīki uzskaitīt visas treniņos pavadītās dienas. “Vienīgais izņēmums būs apmēram nedēļu ilga vizīte Āfrikā, kas no 29. jūlija līdz 6. augustam notiks pēc NBA iniciatīvas. Esmu pārliecināts, ka tas neatsauksies uz gatavību čempionātam. Pārējā laikā plānoju būt kopā ar izlasi.”

Uz jautājumu par iespējamo lomu izlasē Kristaps atbildēja, ka no atbildības nebaidās, bet, tā kā ar treneri un lielāko daļu izlases spēlētāju iepriekš kopā nav strādājis, būs vajadzīgs laiks, lai saspēlētos. “Uzreiz viss nebūs ideāli, bet, ieguldot darbu, visam vajadzētu būt kārtībā.  Zinu, ka Eiropas čempionātā mums būs supersarežģīta grupa, un pastaiga nebūs ne pret serbiem, turkiem un krieviem, ne beļģiem un britiem. Kad čempionāts nāks tuvāk, redzēsim, cik stipri esam, un tad varēsim nospraust konkrētākus mērķus.”

Arī Bagatskis uzsvēris kvalitatīva sagatavošanās procesa izšķirošo nozīmi. “Smags darbs, pilnīga pašatdeve treniņzālē un laukumā, kā arī spēja savu ego pakļaut komandas interesēm, to pavisam neapzaudējot – šie principi deva rezultātu iepriekšējos gados, kad no 22. vietas Eiropā uzkāpām līdz astotajai un no tiem neatkāpsimies arī šoreiz. Kristapa līdzdalība pastiprinās gan Latvijas komandas uzbrukumu, gan aizsardzību. Mūsu, treneru, uzdevums tagad būs atrast optimālu spēles zīmējumu, lai pēc iespējas labāk izmantotu viņa meistarības īpatnības.”

Treneris norādījis, ka valstsvienības sastāvā Porziņģis varētu spēlēt mazliet citādi kā Knicks sastāvā, darbojoties tuvāk grozam. Taču nianses vēl jāizrunā un jāslīpē treniņos. "Basketbola lietas pārrunāsim ar pašu Kristapu. Izstāstīšu savu redzējumu, uzklausīšu viņa domas. Esmu pārliecināts, ka atradīsim kopīgu valodu," apņēmīgs ir Bagatskis.

Valstsvienības kandidātu sarakstu galvenais treneris sola publiskot maija beigās, treniņi sāksies 17. jūlijā.

Pārbaudes spēļu grafiks:

28. un 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi;

4.-5. augustā pārbaudes turnīrs Klaipēdā. Pusfinālā spēle ar Gruzijas izlasi (otrajā pārī Lietuva – Polija), nākamajā dienā spēle par 1. vai 3. vietu;

11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi;

18.-20. augustā pārbaudes turnīrs Rīgā (18. augustā Lietuva – Rumānija, 19. augustā Latvija – Lietuva, 20. augustā Latvija – Rumānija).

24. un 25. augustā Rīgā ar Čehijas izlasi.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Latvijas komanda spēlēs ar Serbijas (1. septembrī), Beļģijas (2.), Lielbritānijas (4.), Krievijas (5.) un Turcijas (7.) izlasēm. Četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. D grupas komandas astotdaļfinālā spēlēs ar C grupas vienībām (Spānija, Čehija, Horvātija, Ungārija, Melnkalne, Rumānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noslēdzies tradicionālais Stipro Skrējiens

Veiksmīgi noslēdzoties Latvijā lielākajam tautas izturības un piedzīvojumu pasākumam Optibet Stipro Skrējiens, kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notika Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā Zelt...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi