Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bagatskis: Vienā brīdī mazliet salūzām, bet pierādījām, ka esam veči un protam spēlēt basketbolu

"Svarīgākais bija neko neizdomāt. Pieturēties pie savas spēles, būt disciplinētiem," pēc Latvijas izlases uzvaras pār pretiniekiem no Krievijas teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Tas lielākajā spēles daļā arī izdevies, lai gan bija arī kritisks spēles brīdis pirmā puslaika beigās, kad komandas līderis Kristaps Porziņģis nokļuva pārkāpuma attālumā no diskvalificējošās piezīmes, bet krievi īsā laikā ieguva divpadsmit punktu pārsvaru. "Tas tikai parāda, kā mēs augam. Jo tieši šādas, fiziskās, spēles ar provocēšanu un rupjību dara stipru. Vienu brīdi mēs mazliet salūzām, bet parādījām, ka esam veči, piecēlāmies un spēlējām basketbolu. Nevis sākām domāt par tiesnešiem. Tiesnešus tiešām neapskaužu. Jūs taču zināt, ka vienmēr visā lielajā zālē ir tikai pieci lohi – divi treneri un trīs tiesneši -, kuri neko nesaprot no basketbola."

"Pirms spēles kā atslēgas punktus spēlētājiem izvirzīju disciplīnu un stabilitāti visu četrdesmit minūšu garumā. Kopumā pirmās 15 minūtes bija labas. Bija augsta līmeņa fizisks un atlētisks basketbols, kurā abu komandu spēlētāji laukumā vairāk cīnījās, nevis spēlēja basketbolu. Vienā brīdī mazliet zaudējām koncentrēšanos un sākām uzbrukumā un aizsardzībā mazliet vilcināties. Devām krieviem pārāk daudz papildu punktus. Pārtraukumā uzsvēru spēlētājiem, ka jāturpina darīt to, ko protam vislabāk – spēlēt basketbolu. Kopumā esmu ļoti priecīgs par komandu, īpaši otrajā puslaikā. Vairums no jums saka, ka mēs protam mest un uzbrukt, bet neprotam spēlēt aizsardzībā. Tieši aizsardzība mums ļāva šodien uzvarēt," žurnālistiem norādīja Bagatskis.

Treneris paslavēja Dairi Bertānu, Jāni Strēlnieku un Jāni Timmu par sniegumu aizsardzībā pret pretinieku līderi Alekseju Švedu, kurš, lai arī beigās guva 21 punktu, uzbruka ar vāju metienu precizitāti, tikai beigās to palielinot līdz 36 procentiem. Otrajā puslaikā izdevies labāk ierobežot arī masīvo centru Timofeju Mozgovu, pret kuru labi nospēlēja Mārtiņš Meiers un Rolands Šmits. "Uzdevums bija nelaist viņu, cik vien iespējams, groza tuvumā un izmantot dažādus nestandarta gājienus. Lielākoties tas nostrādāja. Izdevās paātrināt spēli, uzķert uzbrukuma ritmu. Mums izdevās izturēt spiedienu. Tā ir rupja komanda. Redzējāt, kādas viņi sita piezīmes. Mums bija jāmāk, boksa terminoloģijā, turēt sitienu. Sākumā bija vairāk mīcīšanās, fizisks un atlētisks basketbols. Galvenais bija saglabāt to līdz beigām, jo uzskatu, ka fiziskā kondīcija mums ir labāka," sacīja treneris.

Mārtiņš slimības dēļ izlaida iepriekšējo spēli, turklāt divas dienas esot praktiski tikai nogulējis gultā ar paaugstinātu temperatūru. "Jau vakar (pirmdien – aut.) vakarā zinājām, ka viņš varēs spēlēt. No rīta viņu ieraudzīju, bija priecīgs, pat ēda (smejas). "Protams, viņš pēc slimības laukumā nevarēja būt ilgstošus laika periodus, bet tajās trijās četrās pēc kārtas nospēlētās minūtēs viņš ļoti palīdzēja uzbrukumā, aizsardzībā un cīņā zem groza," gandarīts par jūrmalnieka pienesumu rezultāta veidošanā bija Bagatskis.

Pirmā puslaika beigās treneri izlēma atstāt laukumā Kristapu Porziņģi, lai gan viņš nopelnīja trešo piezīmi, bet dažas minūtes vēlāk tika arī pie ceturtā pārkāpuma. "Kristaps ir pieredzējis spēlētājs. Zina, ko un kā darīt konkrētās situācijās, tāpēc arī nerāvu viņu malā. Ne jau pirmo reizi Kristaps spēlēja šādu lomu. Svarīgi, ka viņš izšķirošos brīžos kaut ko atrada uzbrukumā, jo mums vajadzēja viņa punktus," skaidroja treneris.

Top komentāri

Bagatskis
B
ir labākais basketbola treneris Latvijā - tas pārgudreļiem, kuri vienmēr viņu lamā pie mazākās izdevības:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi