Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Barons panāk izlīdzinājumu finālsērijā pret VEF Rīga

Barons basketbolisti otrdien viesos ar 73:70 pārspēja VEF Rīga un Latvijas Basketbola līgas finālsērijā panāca izlīdzinājumu 1:1. 

Baronam bija veiksmīgs spēles sākums, kurā ar rezultatīvu spēli izdevās iegūt desmit punktu pārsvaru (24:14). VEF Rīga ciešāk sāka spēlēt aizsardzībā un neļāva Baronam veidot bīstamus uzbrukumus, kā dēļ viesi turpmākās piecas minūtes nespēja gūt ne punkta. Tikmēr VEF Rīga ļoti mērķtiecīgi uzbruka un cīnījās par atlēkušajām bumbām, veica 13 punktu izrāvienu un panāca vadību ar 26:24. Turpinājumā cīņa ritēja kā pa viļņiem, minimālā pārsvarā bija katra no komandām. Efedžuku līdz ar pēdējo sekundi panāca neizšķirtu 35:35.

Otrā puslaika sākumā VEF Rīga turpināja sekmīgu spēli un ātri vien panāca piecu punktu pārsvaru (40:35). Tomēr līdz pat spēles galotnei rezultāts atkal bija līdzīgs, tas auga punkts punktā. 77 sekundes pirms beigām Makdermots realizēja vienu soda metienu un panāca 68:66 Barons labā. Uzbrukumā VEF Rīga kļūdījās, kam sekoja piezīme pret Timermani, kurš realizēja abus soda metienus un panāca 70:66. Valters divus punktus atguva. Pēc minūtes pārtraukuma Sirsniņš nopelnīja iespēju mest soda metienus un 24 sekundes pirms finālsvilpes palielināja Barons pārsvaru līdz 71:68.

Atkal sekoja pārtraukums, pēc kura Valters kļūdījās caurgājienā un laukuma saimnieki nopelnīja sodu uzbrukumā. Efedžuku abus soda metienus realizēja un 15 sekundes pirms beigām nodrošināja Baronam izšķirošo izrāvienu (73:68). Sešas sekundes bija atlikušas, kad pēc Bankevica neprecīzā tālmetiena bumbu grozā ietrieca Ņeļubovs, turklāt tika pārkāpti noteikumi. Ņeļubovs netrāpīja soda metienu, taču pie atlēkušās bumbas tika VEF Rīga. Valtera tālmetiens nebija precīzs un Barons uzvarēja ar 73:70.

Sērijas nākamā spēle notiks sestdien.

x x x

LBL finālsērija

VEF Rīga 70:73 Barons

VEF Rīga: Bankevics 16, Ņeļubovs 14, Makologs 9, Valters 8, Labuckas 7, Jahovičs 6, Renfro 6, Šeļakovs 3, Gailītis 1.

Barons: Efedžuku 25, Timermanis 12, Helmanis 10, Zorins 8, Skirmants 7, Vītols 5, Sirsniņš 4, Feldmanis 1, Makdermots 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi