Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Basketbola treneri un klubu pārstāvji aicina ieviest viesspēlētāju limitu

Vairāki Latvijas basketbola klubu un izlašu pārstāvji nosūtījuši vēstuli Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdei ar aicinājumu pieņemt lēmumu par viesspēlētāju kvotu ieviešanu Latvijas Basketbola līgā (LBL), informē "VEF Rīgas" preses dienests.

Vēstuli parakstījis basketbola kluba "Zemgale" prezidents Dainis Liepiņš, BK "VEF Rīga" galvenais treneris Valdis Valters, BK "Liepājas Lauvas" direktors Artūrs Košeļevs, Latvijas basketbola vīriešu izlases un BK "Gulbene/ASK" galvenais treneris Edmunds Valeiko, Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis, Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Varis Krūmiņš.

Viņi neatbalsta jau sagatavoto LBL 2008./2009.gada sezonas nolikuma projektu jautājumā par ārzemnieku kvotām. "Lai arī LBL Sacensību komiteja šo mūsu ierosināto jautājumu noraidīja, uzskatām, ka neatliekami jāpieņem Latvijas basketbolam nozīmīgais un atbildīgais lēmums par reālu viesspēlētāju kvotu ieviešanu LBL jau 2008./2009.gada sezonā, nosakot ne vairāk kā četru leģionāru ierobežojumu, bet turpmāk - ne vairāk kā trīs viesspēlētājus katrā klubā LBL spēlēs," teikts vēstulē.

Tajā uzsvērts, ka ārzemnieku skaitu LBL jālimitē, domājot par sekmīgu Latvijas basketbola valstsvienības spēlētāju sagatavošanu, jo situācija šajā jomā kļūst arvien katastrofālāka. "Pēdējo četru gadu laikā nav izveidojies neviens jauns izlases līmenim atbilstošs spēlētājs. Viens no iemesliem tam ir LBL arvien pieaugošais leģionāru skaits, pateicoties kam jaunie un perspektīvie latviešu spēlētāji zaudē nepieciešamās iespējas progresēt. Latvijas basketbola līmenis patlaban tiek celts mākslīgi - uz viesspēlētāju rēķina. Labāko klubu intereses ir kļuvušas klaji personīgas un zaudējušas saikni ar valstsvienības izaugsmi un Latvijas basketbola turpmāko attīstības perspektīvu."

Vēstuli parakstījušie uzskata, ka, nesamazinot leģionāru kvotas, Latvijas basketbols arī turpmāk būs balstīts nevis uz Latvijas izlases izaugsmi, bet uz dažu klubu ambiciozajām interesēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi