Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Basketbolistēm piedzīvojumi ceļā, Jansone izlaiž treniņu kaklasāpju dēļ

Pēc nebūt ne viegla ceļojuma uz Franciju Latvijas Sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta priekšsacīkšu norises vietā Trelazē arēnā aizvadījusi pirmos treniņus. Jau sestdien vēlu vakarā turnīra pirmajā spēlē jātiekas ar laukuma saimniecēm un turnīra galvenajām favorītēm Francijas basketbolistēm.

Latvijas komanda ceturtdien agrā rītā izlidoja uz Parīzi, taču mērķi nesasniedza laikā. Tas radīja sarežģījumus tālākajā ceļojumā, jo tika novakēta nākamā lidmašīna. Daļai komandas gan izdevās turpināt ceļu pa plānoto maršurtu. Lidojumam uz Nanti sekoja aptuveni stundu ilgs pārbrauciens uz Anžēru, kuras priekšpilsēta Trelazē uzņems priekšsacīkšu spēles. Četrām meitenēm vietas lidmašīnā nepietika, tāpēc Dita Liepkalne, Zane Jākobsone, Līga Šurkusa un Kitija Laksa uz Anžēru devās ar vilcienu. "Nē, lozes nevilkām," Jākobsone smejoties atklāja, ka to, kuras brauks ar vilcienu, noteikuši komandas menedžeri. "Man nebija nekādu pretenziju. Ja mēs to vilcienu vēl nebūtu nokavējušas, pa taisno nokļūtu galamērķī ātrāk par pārējām. Vismaz būs ko atcerēties," spēlētāja teica, ka šādus incidentus nevajadzētu uztvert pārāk saasināti. Jāņem gan vērā, ka Francijas dispečeru streika dēļ ierašanās tika apgrūtināta teju visiem čempionāta dalībniekiem.

Galu galā visa komanda galamērķi sasniedza un pat paguva dienas vakarā aizvadīt vieglu treniņu zem priekšsacīkšu groziem. Piektdien bija jau nopietnāka gatavošanās gan rezerves arēnā Anžērā, gan spēļu norises vietā Trelazē. Diemžēl pēdējā treniņā kaklasāpju dēļ nepiedalījās komandas kapteine Liene Jansone.

Spēles dienas rītā basketbolistes vēl aizvadīs vienu treniņu Trelazē arēnā, bet jau pulksten 22 vakarā turpat jāspēlē ar mājiniecēm. Visas biļetes piecu tūkstošu skatītāju ietilpīgajā zālē jau laikus ir izpirktas. "Gaidāma pilna zāle, liels troksnis, taču centīsimies neņemt to vērā izdarīt visus uzdevumus," sacīja Jākobsone. Uz jautājumu, vai spēlē pret Franciju netiks pietaupīti spēki jau nākamās dienas vidū paredzētajai svarīgajai cīņai pret Lielbritāniju, Zane ir diplomātiska: "To noteiks treneri." Paprovocējot vaicāju, vai spēlētājas klausīs treneri, ja viņš teiks, ka pret Franciju jāspēlē ar pusspēku, uz ko basketboliste pārliecināti atbildēja, ka tādu uzdevumu Aigars Nerips komandai neizvirzīs: "Šis ir finālturnīrs, un tajā nav vairs nekā, kam taupīties."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi