Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Basketbols, mūzika, street food — šajā nedēļas nogalē XIII Krastu mačs pie Kongresu nama

20. un 21. augustā pie Kongresu nama jau 13. reizi notiks garākā basketbola spēle pasaulē — Krastu mačs. 24 stundas garajā spēlē redzēsim gan Latvijas čempionus basketbolā VEF Rīga, gan aktierus, aktrises, mūziķus un pat politiķus. Šī gada spēles tēma ir miers. Abu komandu gūtie punkti tiks dubultoti un pārvērsti eiro, lai ziedotu tos karā cietušajai Ukrainas tautai. Krastu mačam savu atbalstu izteikusi arī Ukrainas vēstniecība Rīgā.

XIII Krastu mačs sāksies plkst. 14.00 ar “Clean R” trīspunktu metienu konkursu. Šonedēļ ikviens var iegūt iespēju piedalīties šajā sacensībā kopā ar Latvijas labākajiem snaiperiem. No rītiem jāklausās radio SWH šovs “TikTikTik” un jāatmin Anatolija noslēpums.

Krāšņais atklāšanas šovs, ko veidos Daumants Kalniņš, Katrīna Gupalo, Ints Teterovskis un koris “Balsis”, sāksies plkst. 14.45, un uzreiz pēc tam laukumā dosies Latvijas, un Latvijas-Igaunijas līgu čempioni, kā arī Latvijas kausa ieguvēji basketbolā “VEF Rīga”, tradicionāli savu sezonas pirmo spēli aizvadot tieši Krastu mačā. 

Divās dienās uz “Balta” skatuves Krastu mačā kāps sleveni un vēl slavenāki mūziķi — Gustavo un Sigma dienas gaitā, rolands če, xantivariāts, Stepa un RRUSAX jeb apvienība "Banda Banda" vakara lielajā koncertā, bet pirms pusnakts dzirdēsim arī "Popkorna lietu", savukārt svētdien spēlētājus un skatītājus priecēs Grēta Grantiņa, kā arī Fiņķis un PRAGA II. 

Starp sportiskām un profesionālām cīņām basketbola laukumā būs arī dažas, kuras jāuzlūko savādāk — sestdienas vakarā tās būs aktrišu spēle un mūziķu duelis ar aktieriem, kuru pavadīs ass Rūdolfa Kugrēna komentārs, savukārt XIII Krastu macš noslēgsies ar neprognozējamu politiķu sacensību, kurā noteikti jutīsim arī Saeimas vēlēšanu tuvumu. Kad rezultāts uz tablo jau būs apstiprināts, izspēlēsim vēl īpašu "Uniso/wabase" metienu konkursu un tam sekos uzvarētāju krasta apbalvošana.

Nebijusi spēle Krastu mačā būs 21. augusta plkst. 13.00, kad leģendārā trenera Armanda Krauliņa piemiņas mačā sacentīsies viņa dažādos karjeras posmos trenētie audzēkņi. 

Visas 24 stundas par muzikālo pavadījumu uz “Balta” skatuves gādās labākie Latvijas DJ. Papildus skaistiem mirkļiem basketbola laukumā un akordiem, kas skanēs no skatuves, parūpēsimies, lai tiktu apmierināta vēl viena maņa — par to gādās Mežpils garšu tirgus, kurā varēs nobaudīt dažādu pasaules virtuvju street food. 

Krastu mačs notiks sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, basketbola klubu "VEF Rīga", SIA "Uniso", enerģētikas uzņēmumu grupu “AJ Power”, SIA "Clean R", AS "Aldaris", SIA "Tet", konditoreju "Sala" un “Sportland”.

Pasākuma programma un spēļu kalendārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi