Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Beļģijas izlases galvenais treneris: Latvija ar šādu sastāvu nemaz nedrīkst domāt par kaut ko mazāku kā medaļas

Latvijas basketbola izlases sastāvs ir tik sabalansēts un tās rīcībā ir tādi spēlētāji, ka tā Eiropas čempionātā nemaz nedrīkst domāt par kaut ko mazāku kā medaļas, uzskata Beļģijas valstsvienības galvenais treneris Edijs Kastēls, kura vadītā komanda Latvijas izlases varēšanu uz savas ādas varēs izbaudīt sestdien.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Beļģijas izlase piektdien Stambulā Eiropas čempionāta D apakšgrupas pirmajā cīņā ar 103:90 (24:26, 30:27, 19:14, 30:23) pārspēja Lielbritāniju.

Zīmīgi, ka Beļģijas izlase pirmo reizi vēsturē Eiropas čempionāta finālturnīru sākusi ar uzvaru.

"Pirmo spēles puslaiku aizvadījām slikti, nespējot parādīt savu identitāti, nebija komandas spēles, basketbolisti necīnījās viens par otru, taču pārtraukumā veicām korekcijas, sākām spēlēt aizsardzībā, kas deva rezultātu," Kastēla vaigs pēc mača bija visai drūms.

Savukārt uz jautājumu, ko viņš domā par Latvijas izlasi, Kastēls neslēpa, ka savus nākamos pretiniekus uzskata par vienu no visa turnīra favorītiem.

"Pret Latviju pēdējos gados esam spēlējuši regulāri un mums ir interesanta savstarpējā vēsture. Viņi ir starp mūsu grupas favorītiem, kas lūkojas tikt uz goda pjedestāla visā turnīrā. Šī komanda sastāva ziņā ir ļoti sabalansēta. Latvija šeit ir ieradusies ar lielām ambīcijām. Ar šādiem spēlētājiem tā nemaz nedrīkst domāt par kaut ko mazāku kā medaļām," atzina Beļģijas izlases galvenais treneris.

Latvijas izlase ar Beļģiju spēlējusi vien divas reizes, taču abi mači bija iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Neveiksme, turklāt ļoti sāpīga, tika piedzīvota 2013.gada Eiropas čempionātā, kad otrā posma noslēdzošajā mačā Latvija cieta zaudējumu ar 56:60 un tādējādi nesasniedza ceturtdaļfinālu. Savukārt pēc diviem gadiem, kad kontinenta meistarsacīkšu apakšgrupu turnīrs notika arī Rīgā, Latvijas izlase revanšējās ar 78:67. Toreiz Eiropas čempionātā Beļģija ieņēma 13.vietu.

Tikmēr Lielbritānijas izlases galvenais treneris Džo Puntijs atzina, ka viņa vadītajai komandai pietrūcis izturības spēles izšķirošajos brīžos.

"Mums trešās ceturtdaļas vidū izdevās iegūt astoņu punktu pārsvaru, taču tad atstājām brīvu pretinieku labāko snaiperi, pēc tam sekoja vēl viens tālmetiens un pārsvars saruka līdz diviem punktiem. Savukārt beigās vairākas mazās lietas neļāva mums saglabāt vadību. Visu cieņu Beļģijai, kura svarīgākajos brīžos nospēlēja ļoti labi," atzina Lielbritānijas izlases galvenais treneris.

Latvijas izlase ar Lielbritāniju tiksies pirmdien, kam nākamajās dienās sekos spēles ar Krieviju un Turciju.

Pēc apļa cīņām katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas arī norisināsies Stambulā.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 17.septembrim. A un B grupu komandas Eiropas čempionātu Helsinkos un Telavivā iesāka ceturtdien, bet piektdien tām jau ir pirmā brīvdiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi