Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bertāns un Timma neglābj Himki no zaudējuma; Artūrs Kurucs debitē Eirolīgā

Latviešu basketbolisti Dairis Bertāns un Jānis Timma piektdien guva attiecīgi 14 un deviņus punktus ULEB Eirolīgas pirmās kārtas spēlē, taču ar to nebija gana, lai Maskavas apgabala Himki komanda svinētu uzvaru, kamēr citā mačā Eiropā spēcīgākajā klubu turnīrā debiju piedzīvoja Artūrs Kurucs.

Maskavieši savā laukumā ar rezultātu 76:78 (17:24, 22:17, 23:18, 14:19) piekāpās Grieķijas klubam Atēnu "Panathinaikos Opap".

Bertāns 27 sekundes pirms finālsvilpes realizēja tālmetienu, panākot 76:78. Viņš arī uzņēmās iniciatīvu pēdējā uzbrukumā, kad pēdējā sekundē izpildīja sarežģītu un tālu divpunktu metienu, kas gan savu mērķi nesasniedza.

Timma sešarpus minūtes pirms pamatlaika beigām pie rezultāta 67:65 iekrāja savu piekto piezīmi, kā dēļ dueli noslēdza priekšlaicīgi. 

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 25 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena piezīme, pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 12 efektivitātes koeficienta punkti.

Tikmēr Timma laukumā pavadītajās 20 minūtēs un deviņās sekundēs grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus "sodiņus". Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu, iekrāja piecas piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, arī tiekot pie 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Par Bertānu "Himki" komandā vairāk punktu guva tikai Devins Bukers, kuram bija 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas. Maskaviešiem šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas līderis Aleksejs Šveds.

Pretiniekiem ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem atzīmējās Jannis Papapetru.

Citā mačā Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" mājās ar rezultātu 76:63 (15:16, 18:13, 19:20, 24:14) guva virsroku pār citu Spānijas klubu Madrides "Real".

Kurucs savā debijā laukumā pavadīja vienu minūti un piecas sekundes, šajā laikā pagūstot vienu reizi pārkāpt noteikumus. Iepriekš viņš bijis tikai spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Baskonijas komandā ar 23 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un septiņām izprovocētām piezīmēm izcēlās Pjerija Henrijs, kurš ar 32 efektivitātes koeficienta punktiem kļuva par kārtas vērtīgāko spēlētāju. Vēl uzvarētājiem ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Aleks Pīterss.

Tikmēr madridiešiem ar 17 punktiem izcēlās Fakundo Kampaco.

Citā mačā Stambulas "Fenerbahce Beko" mājās ar 77:63 (24:20, 18:10, 15:11, 20:22) uzveica Belgradas "Crvena zvezda mts". Uzvarētājiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Lorenco Brauns, bet pretiniekiem 15 punktus guva Džordans Loids.

Sezonu ar uzvaru sāka arī Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas izbraukumā ar 81:79 (15:14, 17:18, 22:24, 16:15, 11:9) pagarinājumā apspēlēja Minhenes "Bayern". Uzvaru ar precīzu tālmetienu septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošināja Ševons Šīldss.

Milāniešiem ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Malkolms Delanijs, bet 16 punkti bija Kailam Hainsam. Mājiniekiem 18 punktus guva Veids Boldvins, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Džeilenam Reinoldsam.

Jau ziņots, ka Rolands Šmits ceturtdien guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Barcelona" mājās ar 76:66 pārspēja Maskavas CSKA, kuras pieteikumā savainojuma dēļ nebija Jāņa Strēlnieka. Citā mačā Vilērbānas ASVEL bez Riharda Lomaža sastāvā viesos piekāpās "Valencia" ar 63:65.

Vēl vienā mačā sacensības ar uzvaru viesos sāka Kauņas "Žalgiris", kas pēdējā ceturtdaļā izrāva uzvaru Pirejā pret "Olympiakos" - 68:67. Citās spēlēs Telavivas "Maccabi FOX" mājās ar 80:73 uzveica Berlīnes "Alba", bet Sanktpēterburgas "Zeņit" viesos ar 73:69 apspēlēja Stambulas "Anadolu Efes".

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Šogad čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi