Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bez disciplīnas panākuma pret Franciju nebūs

Latvijas basketbola valstsvienības izredzes Eiropas čempionāta spēlē ar talantiem pārbagāto Francijas izlasi visvairāk būs atkarīgas no komandas spēles ievērot taktisko disciplīnu kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Mačs sāksies plkst.20.15 pēc Latvijas laika.

“Zaudējums bija nepatīkams, taču mums vēl ir divas iespējas,” galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pēc neveiksmes mačā ar Krieviju nemeta plinti krūmos. Tiesa, viņa komentāros aizvien jaušamāk ieskanas neapmierinātība ar basketbolistu - visupirms saspēles vadītāju - nespēju kontrolēt savas emocijas un pieņemt taktiski pareizus lēmumus.

Jo īpaši svarīgi tas būs mačā ar frančiem. Skaidrs, ka ar ātrajiem, atlētiskajiem un individuāli meistarīgajiem pretiniekiem skriešanās sacīkstēs ielaisties būtu līdzvērtīgi pašnāvībai. Pareizo recepti pirmdien priekšā pateica vācieši, kuri visiem spēkiem centās bremzēt spēles tempu, mulsināja frančus ar zonas aizsardzību un paši centās akurāti izspēlēt bumbu līdz brīvam metienam.

Arī Latvijas komandas treneri neslēpj, ka mača taktiskais plāns ir skaidrs, taču valda nopietnas bažas par tā realizāciju. “Es taču nevaru iet laukumā un pats atbloķēt pretspēlētāju,” Ķ.Kemzūra atgādināja, ka ideju realizācija paliek spēlētāju ziņā.

Paši basketbolisti neveiksmi spēlē ar Krieviju pārdzīvo visvairāk. Tikai nebūt nav skaidrs, kādā gultnē izplūdīs negatīvo emociju radītā enerģija. No pēcspēles komentāriem varēja izlobīt, ka zaudējuma iemeslu spektrs ir gana plašs un vienotību šajā ziņā panākt grūti. Tas arī nebūtu vajadzīgs, ja vienots būs skats uz nākamo maču. Vārdos tāds it kā ir, par konfliktiem komandā nekas nav dzirdams un otrdienas rīta treniņā visi cītīgi pildīja treneru norādījumus. Taču rezultātu noteiks darbi laukumā.

Latvijas – Francijas spēles nozīme lielā mērā būs atkarīga no tā, kā beigsies otrdienas pirmais mačs: Krievija – Vācija. Latvijas interesēs šoreiz ir krievu uzvara, jo tādā gadījumā vismaz trešās vietas izcīnīšanai pietiks “tikai” trešdien uzveikt Vāciju. Tas nozīmēs, ka spēlē ar Franciju uzvara nav obligāts mērķis, un treneriem varētu būt lielākas iespējas manevrēt ar sastāvu, bet spēlētājus nenomāks atbildības slogs.

Ja Vācija uzvarēs Krieviju, mūsējo izredzēm varētu ļoti kaitēt pirmdien pēdējās minūtēs pieļautā lielā punktu starpība (mīnus 13). Tādā gadījumā reālas cerības izkļūt no grupas saglabās tikai uzvara pār frančiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi