Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bijusī Latvijas izlases basketboliste Ose-Hlebovicka nodibina Jauno sieviešu basketbola līgu

Bijusī Latvijas izlases basketboliste Ilze Ose-Hlebovicka kopā ar Ingu Geistardi-Zaporožecu nodibinājušas Jauno sieviešu basketbola līgu (JSBL), kurā spēlēs amatieru un jauniešu komandas, aģentūru BNS informēja dibinātājas.

JSBL spēlēs deviņas komandas: "Avantis/Radi un draugi", "RTU-Merks 2", "Rīdzene", 3.BJSS, "TTP BS/Ototo.lv", "Daugavas sporta nams", LSPA, "Jugla" un "Valmieras SK". Regulārais čempionāts tiks izspēlēts divos apļos no 16. oktobra līdz 2010. gada martam, bet pēc tam notiks izslēgšanas spēles, kurās noskaidros JSBL pirmās sezonas čempiones.

"JSBL čempionāts atšķirsies no iepriekš organizētajām amatieru sacensībām ar to, ka dalība čempionātā nebeidzas tikai ar konkrētās spēles nospēlēšanu. Arī pašas dalībnieces piedalīsies līgas spēļu apkalpošanā, spēlētājām būs iespēja piedalīties līgas sadarbības partneru organizētajos pasākumos," sola līgas organizētājas. Jau 20. novembrī JSBL spēlētāju izlase piedalīsies "Ghetto Basket" turnīrā "Skonto" hallē.

"JSBL kļūs par vietu, kur gados jaunākās meitenes, sacenšoties ar pieredzējušām sieviešu komandām, gūs labu spēļu pieredzi, lai vēlāk varētu spēlēt augstākā līmenī," skaidroja Ose-Hlebovicka. "Lēmumu par līgas dibināšanu pieņēmām, jo ticam, ka sieviešu basketbols nebeidzas vienīgi izlases un LSBL līmenī. Mēs redzam, kā padarīt šo čempionātu interesantu pašām spēlētājām, lai viņas gūst pozitīvas emocijas ne tikai basketbola laukumā," piebalsoja Geistarde-Zaporožeca.

Lai motivētu dalībnieces, JSBL katru mēnesi noteiks vērtīgāko mēneša spēlētāju. Pirmā apļa beigās vienai komandai tiks pasniegta specbalva, kā arī sezonas beigās komandas un individuāli labākās spēlētājas tiks apbalvotas saskaņā ar JSBL nolikumu. Savukārt treneri un spēlētājas varēs izvērtēt savu sniegumu, analizējot tehniskā protokola statistiku.

Ceturtdien kinoteātrī "Parex Plaza" notiks jaunās līgas sezonas atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies dalībnieces, treneri, apkalpojošais personāls, sadarbības partneri un draugi.

JSBL mērķis ir popularizēt sieviešu un jauniešu basketbolu Latvijā, nodrošināt kvalitatīvu un mūsdienīgu amatieru čempionāta izspēli, kā arī, veidojot sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību, radīt sistēmu Latvijas sieviešu amatieru basketbola sakārtošanai.

Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL), kurā noskaidro valsts čempiones un kuru rīko Latvijas Basketbola savienība, 2009./2010. gada sezonā piedalīsies septiņas komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi