Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

BK Ventspils viesos sāpīgi piekāpjas Sodertalje

Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību piektajā spēlē otrdien izbraukumā ar 80:83 (21:17; 18:19; 20:20; 19:26)  piekāpās Zviedrijas čempionvienībai Sēdertaljes "Sodertalje Basket". Tādējādi Latvijas klubs vēl nespēja nodrošināt vietu turnīra otrajā posmā, piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas.

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 20 gūtiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Jānis Timma, 15 punkti Lorenco Viljamsam, bet 12 pievienoja Ronalds Zaķis. Tikmēr mājiniekiem ar 20 punktiem izcēlās Tobiass Borgs, bet 18 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Džonam Robersonam.

Pirmajās minūtēs nedaudz priekšā turējās mājinieki, tomēr nekur tālu "Ventspils" viņus neatlaida. Pēc diviem Jāņa Timmas precīzajiem trejačiem kurzemnieki jau ieguva vadību un to nosargāja līdz par ceturtdaļas izskaņai - 21:17. Arī otrajā ceturtdaļā Latvijas klubs vadību neatdeva, visu laiku esot dažus punktus priekšā. Tiesa, pašā ceturtdaļas izskaņā mājinieki pietuvojās līdz 36:37, tomēr pēdējos punktus guva viesi, kad efektīgi bumbu grozā no augšas trieca Māris Gulbis.

Otro puslaiku nedaudz sekmīgāk sāka zviedri, drīz vien izvirzoties priekšā, tomēr ventspilnieki neļāva laukuma saimniekiem atrauties nekur tālu. Pirms izšķirošās ceturtdaļas Latvijas klubs jau bija atguvis vadību - 59:56. Arī pēdējās pamatlaika 10 minūtes ritēja punkts punktā, nevienai komandai nespējot atrauties. Ceturtdaļas izskaņā divos uzbrukumos pēc kārtas tiesneši pārkāpumus saskatīja Zaķa darbībā, tikmēr "Sodertalje" bija izvirzījušies vadībā ar 71:68. Turpinājumā komandas apmainījās vairākiem rezultatīviem uzbrukumiem, ventspilniekiem spējot pietuvoties līdz 75:76. Cīņai turpinoties, tikai 18 sekundes līdz pamatlaika beigām pēc Aksela Vairoga caurgājiena ventspilnieki atkal pietuvojās līdz minimumam (78:79), bet minūtes pārtraukums bija nepieciešams Robertam Štelmaheram. Pēc Tonija Bizača diviem precīzajiem soda metieniem jau 78:81 un BK "Ventspils" atlika 12 sekundes rezultatīvam uzbrukumam. Šis uzbrukums pagalam neizdevās, bet mājinieki uzvaru nosargāja, precīzi raidot bumbu grozā no soda metienu līnijas - 83:80.

Lai iekļūtu nākamajā kārtā, pēdējā grupas spēlē savā laukumā obligāti jāuzvar Austrijas klubs Vīnes "Zepter".

Kā zināms, "Ventspils" komanda pirmajā aplī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Sākotnēji Latvijas vienība dramatiskā cīņā ar rezultātu 66:65 izbraukumā pieveica Igaunijas vicečempionus Tartu "Rock", lai gan spēles gaitā kurzemnieki atradās iedzinējos ar 17 punktu starpību, bet pēc tam ar 72:63 savā laukumā pārspēja Zviedrijas čempionvienību Sēdertaljes "Sodertalje Basket". Savukārt pirmā apļa noslēdzošajā cīņā ar 78:71 izbraukumā tika apspēlēta Austrijas spēcīgākā komanda Vīnes "Zepter".

Pirmā neveiksme tika ciesta pirms nedēļas, kad "Ventspils" izbraukumā piekāpās "Rock" komandai ar 63:81.

Līdz ar to pēc piecām kārtām "Ventspils", "Rock" un "Sodertalje Basket" komandas izcīnījušas pa trim panākumiem. Savukārt "Zepter" vienība piecos mačos izcīnījusi vienu uzvaru.

Sākotnēji komandas sadalītas astoņās grupās, pa četrām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "Top 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā.

Savukārt tad pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi