Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bostona Vokera atgriešanās mačā smagi zaudē Knicks

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas Knicks svētdien pārtrauca piecu zaudēto spēļu sēriju, uzvarot Bostonas Celtics, kuras rindās atgriezās viens no līderiem Kemba Vokers.

"Knicks" viesos ar 105:75 (28:17, 20:18, 27:15, 30:25) sagrāva "Celtics".

Džūliuss Rendls uzvarētāju labā guva 20 punktus un iekrāja 12 atlēkušās bumbas, Rovans Aleksandrs Berets izcēlās ar 19 punktiem un 11 bumbām zem groziem, kamēr Imanuels Kviklijs pievienoja 17 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles.

"Celtics" rindās 25 punkti un sešas atlēkušās bumbas Džeilenam Braunam, kamēr Markuss Smārts izcēlās vien ar desmit punktiem. 

Pirmo spēli šosezon aizvadīja Vokers, kurš iepriekš dziedēja ceļgala traumu. Spēlētājs savā pirmajā mačā bija vēl nedaudz "ierūsējis", grozā spējot raidīt deviņus punktus, kas gūti ar trim tālmetieniem. Svētdien viņš no tālienes precīzi izpildīja vien trīs no 13 metieniem.

Zīmīgi, ka "Knicks" šosezon izdevies uzvarēt abas Austrumu konferences spēcīgākās komandas - Milvoki "Bucks" un "Celtics".

Tāpat šī bija pirmā reizi kopš 2016.gada, kad "Knicks" pretiniekiem neļāva gūt vairāk par 80 punktiem.

Citā spēlē Losandželosas "Clippers" mājās ar 129:96 (36:26, 25:29, 39:20, 29:21) uzvarēja Indiānas "Pacers".

Ar 20 punktiem Losandželosas komandā izcēlās Lūks Kenards, Markuss Smārts seniors un Pols Džordžs, pēdējiem diviem arī izcīnot septiņas atlēkušās bumbas. Viens no līderiem Kavai Lenards izcēlās ar 17 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Pacers" sastāvā 23 punkti Dagam Makdermotam, taču Domants Sabonis pievienoja 19 punktus, 14 bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Sakramento "Kings" savā laukumā ar 123:128 (25:34, 33:33, 36:30, 29:31) piekāpās Ņūorleānas "Pelicans".

Karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Deārons Fokss, viņam iekrājot 43 punktus, četras atlēkušās bumbas, 13 rezultatīvas piespēles, kā arī četras pārtvertas bumbas. Mārvins Beiglijs pievienoja 26 punktus un desmit bumbas zem groziem. "Pelicans" komandā Zaionam Viljamsonam 31 punkts un sešas bumbas zem groziem, Brendonam Ingremam 22 punkti, bet Ēriks Bledso izcēlās ar 21 punktu un sešām atlēkušajām bumbām.

Visbeidzot Denveras "Nuggets" mājās ar 105:109 (31:32, 27:21, 21:28, 26:28) atzina Jūtas "Jazz" pārākumu.

Džordans Klārksons uzvaru kaldināja ar 23 punktiem, 18 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Donovanam Mičelam, taču 17 punktus guva Bojans Bogdanovičs. "Nuggets" komandā Nikola Jokičs izcēlās ar 35 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un deviņām piespēlēm, kamēr Džamals Marejs guva 30 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien guva 20 punktus NBA regulārā čempionāta spēlē, kamēr Luka Dončičs sasniedza jaunu virsotni karjerā, bet viņu pārstāvētā Dalasas "Mavericks" cieta zaudējumu.

Dalasas komanda savā laukumā ar rezultātu 101:117 (23:27, 29:40, 23:22, 26:28) piekāpās Čikāgas "Bulls", kas pārtrauca četrus zaudējumu sēriju.

Porziņģis šajā mačā spēlēja 33 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja deviņus no 12 divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, taču netrāpīja grozā visus septiņus "trejačus".

Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un iekrāja piecas piezīmes. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā ielaida par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

"Mavericks" komandā kārtējo teicamo spēli aizvadīja Dončičs, kurš guva 36 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas un 15 reizes rezultatīvi piespēlēja, tajā skaitā vairākas reizes asistējot Porziņģim. Dončičs karjeras laikā paspējis iekrāt jau 29 "triple-double", kas viņam ļauj apsteigt Maiklu Džordanu un kopā ar Grāntu Hilu dalīt 15.vietu šajā statistikas rādītājā.

Jau pirmdien Tampā pret Toronto "Raptors" komandu "Mavericks" uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju, kuras turpinājumā tiksies arī ar Indiānas "Pacers" un Sanantonio "Spurs" vienībām.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi