Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Bumbiņas no pašas Minhenes

Trešdien plkst.16 Sapņu fabrikā sāksies 2009.gada Eiropas dāmu basketbola čempionāta finālturnīra izloze. Latvijas valstsvienība un vēl 13 komandas uzzinās savas pretinieces priekšsacīkšu grupās, kā arī iezīmēs turpmāko ceļu un iespējamos pretiniekus turnīra turpinājumā. Cīņa par medaļām notiks no 7.

līdz 20.jūnijam Liepājā, Valmierā un Rīgā. Krāšņa šova nebūs, jo TV6 tiešraidei atvēlēto stundu gandrīz pilnībā aizņemšot oficiālās uzrunas un pati izlozes procedūra. To vadīs FIBA Europe ģenerālsekretārs Nars Zanolins un sporta direktors Kosta Ilijevs, kuri no Minhenes uz Rīgu atvedīšot arī bumbiņas ar komandu nosaukumiem. Izlozes procedūrā lietojamie bunduļi gan būšot vietējie, un arī bumbiņu izvilkšana tiks uzticēta Latvijas izraudzītajiem pārstāvjiem. Paredzams, ka komandu likteni noteiks Eiropas basketbolā dziļas pēdas atstājušas personas — TTT zelta laiku spēlētājas un Eiropas čempionātu medaļnieki. Personālijas vismaz pagaidām tiek turētas noslēpumā. Finālturnīra grupu izlozē tradicionāli tiek lietots "grozu" princips, komandas sadalot četrās šķirās pēc iepriekšējiem nopelniem. Pirmo reizi vēsturē Latvijas valstsvienībai ierādīta vieta pirmajā "grozā", turklāt nopelnu, nevis laukuma saimnieku statusa dēļ. Līdzās ir citas vienības no 2007.gada Eiropas čempionāta pusfinālistu kvarteta — Krievija, Spānija un Baltkrievija, kuras tagad katra spēlēs savā grupā. Tālāk gan divus gadus vecā rangu tabula zaudējusi aktualitāti. Piemēram, Lietuvas komandai, kas pērn ieņēma sesto vietu, taču šogad kvalifikācijas turnīrā savā grupā palika otrā, pirms izlozes ierādīta vieta tikai trešajā "grozā". Toties Polija, kas 2007.gadā finālturnīrā nemaz nespēlēja, ar pārliecinošu sniegumu kvalifikācijas mačos pakāpusies līdz otrajam "grozam". Uz izlozes procedūru Rīgā ieradīsies visu 14 valstu pārstāvji. Rīkotāji piedāvājuši arī iespēju nākamajā dienā apmeklēt spēļu vietas un iepazīties ar piedāvātajiem sadzīves apstākļiem, tomēr entuziasti pagaidām neesot pieteikušies. Iepazīšanās notikšot neklātienē, noskatoties videomateriālus par Liepāju, Valmieru un Rīgu. Nodibinājuma Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009 sporta direktors Valts Miltovičs atzina, ka grupu dalījums pilsētās esot atstāts rīkotāju ziņā. Jau zināms, ka Latvijas valstsvienība pirmās trīs spēles aizvadīs Liepājā. No biznesa viedokļa būtu izdevīgi, ka Liepājā spēlētu arī Krievijas un Lietuvas izlases, tiesa, optimālais scenārijs būs iespējams tikai tādā gadījumā, ja izloze šo trijnieku iedalīs divās grupās. Tepat Rīgā, bet bez lielas publicitātes, divās grupās tiks sadalītas tās sešas komandas — Ukraina, Itālija, Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Vācija —, kuras janvārī divos apļos cīnīsies papildu kvalifikācijas turnīrā. Katra trijnieka labākā komanda jūnijā brauks uz Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eiropas dāmu čempionāta izloze

1.grozs: Krievija, Spānija, Baltkrievija, Latvija
2.grozs: Čehija, Turcija, Polija, Francija
3.grozs: Grieķija, Izraēla, Lietuva, Slovākija
4.grozs: Ungārija, Serbija, kvalifikācija, kvalifikācija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi