Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Butauts: Ar labu aizsardzību var uzvarēt arī spēlē ar sliktu uzbrukuma procentu

"VEF Rīga" uzvaru pār Francijas "Cholet Basket" Eiropas kausa izcīņas spēlē otrdien izcīnīja ar otrajā puslaikā noorganizētu labu aizsardzību, un zemais precizitātes procents uzbrukumā vairs nebija tik būtisks rādītājs, teica Latvijas čempionvienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Pirmajā puslaikā iniciatīva brīžiem bija vienai komandai, brīžiem - otrai, un laukuma saimniekus pievīla aizsardzība, žurnālistiem teica Butauts. Toties otrajā puslaikā ar kustīgāku aizsardzību izdevies pāņemt kontroli spēlē. Butauts uzsvēra, ka pārtraukums nav tikai atpūtai, tādēļ pēc pirmā puslaika treneri pamainīja aizsardzības sistēmu, komanda sāka spēlēt citu uzbrukumu, un tas ļāva mainīt cīņas gaitu.

"Mums ir īss rezervistu soliņš, bet visi, kas nāca laukumā, palīdzēja uzvarēt," gandarīts bija Butauts. "Spēle parādīja, ka ar sliktu uzbrukuma procentu var uzvarēt, ja ir laba aizsardzība," piebilda treneris.

Taču Butauts sagaida, ka abu komandu otrajā spēlē Francijā "Cholet Basket" rādīs pavisam citu sniegumu, un spēle būs radikāli cita nekā Rīgā. Butauts arī bija gandarīts, ka "VEF Rīgas" spēles apmeklē arvien vairāk līdzjutēju.

Savukārt Francijas kluba galvenais treneris Ermans Kunters pasūrojās, ka pēc pagājušās sezonas četru līderu zaudēšanas viņa vadītā komanda pagaidām nav spējusi atrast savu spēli. Spēlētāju sastāva komplektēšanā ir pazudis komandas raksturs, un pagaidām "Cholet Basket" mocās, lai izveidotu nepieciešamo sadarbības ķīmiju.

"VEF Rīgu" Kunters nosauca par stabilu komandu ar pieredzējušiem spēlētājiem, taču uz Eiropas kausu Latvijas komandai diez vai esot izredzes pretendēt.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" basketbolisti cīņā pret "Cholet Basket" bija pārāki ar 69:53, izcīnot otro uzvaru trijās spēlēs B grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi