Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čempions Ruvio atzīts par Pasaules kausa vērtīgāko spēlētāju

Spānijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Rikijs Ruvio atzīts par 2019.gada Pasaules kausa finālturnīra vērtīgāko spēlētāju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Spānija svētdien Pekinā finālā ar rezultātu 95:75 (23:14, 20:17, 23:16, 29:28) pārliecinoši pārspēja Argentīnu.

Spānija par pasaules čempioni kļuva arī 2006.gadā, kad triumfēja turnīrā Japānā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Rikijs Ruvio. Viņš tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju, kā arī tika iekļauts simboliskajā izlasē.

Čempionāta pieciniekā tika iekļauts arī Ruvio komandas biedrs Marks Gasols, sudraba medaļas laureāts Luiss Skola no Argentīnas, bronzu ieguvušais francūzis Evans Furnjē un piektajā vietā palikušās Serbijas līderis Bogdans Bogdanovičs. 

Ruvio pēc tam tika nosaukts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. 

Spānija pasaules labāko četriniekā iekļa trešo reizi, bet no iepriekšējām divām, vienā atbrauca mājās ar medaļām, 2006.gadā izcīnot augstākā kaluma godalgas.

Serhio Skariolo vadītā komanda pirmā posma apakšgrupā pārspēja Tunisiju, Puertoriko un Irānu, otrajā posmā tika pārspēta Itālija un Serbija, ceturtdaļfinālā ar 90:78 uzvarēta Polija, bet pusfinālā  - ar 95:88 otrajā pagarinājumā Austrālija.

Spānija bija Latvijas izlases pretiniece Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas otrajā posmā, abos mačos svinot grūtas uzvaras.

Jau ziņots, ka bronzas mačā Francija ar rezultātu 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13) pārspēja latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadīto Austrāliju.

Šī bija pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalījās 32 izlases. Visas komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpināja cīņu par medaļām.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, kas notika 2014.gadā, uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase. Amerikāņi aizvadīja savu vēsturē sliktāko čempionātu, palikdami septītajā pozīcijā.

Latvijas izlase Pasaules kausa finālturnīram nekvalificējās, izšķirošajā mačā netiekot pie vajadzīgā punktu pārsvara pār Melnkalni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi