Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Dāvis Bertāns: arī pēdējā nedēļā pirms kāzām meklēju iespējas pastrādāt svaru zālē

Nedēļu pirms noteiktā termiņa Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības treniņos jau svīst Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) debijas sezonu aizvadījušais rūjienietis Dāvis Bertāns, kurš izlases sastāvā atgriezies pēc piecu gadu pārtraukuma. Tā laikā viņš pārcieta divus smagus savainojumus, bet tik un tā sasniedzis visu basketbolistu sapni spēlēt NBA. Turklāt Sanantonio Spurs sastāvā viņš nebija tikai rezervistu soliņa deldētājs, bet kopā ar komandu izcīnīja vietu izslēgšanas turnīra pusfinālā.

"Pagaidām vairāk trenējos individuāli ar savu treneri Kameronu Hodžu. No nākamās nedēļas, kad arī Kristaps [Porziņģis] būs atpakaļ no Āfrikas, iesaistīšos treniņos kārtīgi kopā ar visu komandu," žurnālistiem teica Bertāns.

Uzaicināt treneri bija tevis paša vai kluba iniciatīva?

Tā bija abpusēja vēlme. Es pats gribēju pēc iespējas vairāk pastrādāt individuāli, bet arī komandai ar viņa starpniecību ir vieglāk sekot līdzi manam progresam un pievērst uzmanību lietām, kurām vairāk jāpiestrādā.

Kādu iespaidu atstāj šis izlases modelis?

Visi džeki kārtīgi cīnās, trenējas, gatavojas. Nav šaubu, ka viss būs kārtībā.

Treniņus sāki nedēļu ātrāk, nekā bija paredzēts?

Biju domājis pirmo nedēļu vairāk pastrādāt individuāli. Rīta treniņš jau tāpat ir vairāk individuālais darbs, tāpēc varēju pievienoties arī komandai. Vakara treniņā, kad komanda vairāk slīpēs savas lietas, es vairāk pastrādāšu atsevišķi. 

Esi iestūrējis laulības ostā – būs arī medusmēnesis?

Medusmēnesis bija pēc sezonas, jo zināju, ka uzreiz pēc kāzām būs jāsāk kārtīgi trenēties. Līdz čempionātam palicis tikai mēnesis.

Pēc sezonas tikai atpūties?

Bija divas nedēļas, kad neaiztiku ne svarus, ne bumbas, bet pēc atvaļinājuma kārtīgi pastrādāju svaru zālē. Tad jau bija NBA vasaras līga, kur sanāca paskriet un paspēlēt. Pat pēdējā nedēļā pirms kāzām, cik vien varēju, tik svaru zālē un basketbola laukumā pavadīju.

Kad pēdējo reizi trenējāties ar brāli Dairi Bertānu?

Trenējušies kopā esam, bet tā, oficiāli, kopā gatavojāmies 2012. gadā, kad pēdējo spēli līdz šim valstsvienībā aizvadīju. Protams, tā ir papildu motivācija, bet mēs jau visa komanda esam kā ģimene – puse bija uz kāzām. 

Kā vērtē savu pirmo sezonu Nacionālajā Basketbola asociācijā?

Tā bija ļoti pozitīva, jo, ja paraugāmies pagātnē, pie [Spurs] trenera Grega Popoviča pirmgadnieki parasti gandrīz vispār netiek spēlēt. Biju gaidījis, ka man būs kaut kādas minūtes, taču spēles laiks man noteikti bija lielāks, nekā es varēju iedomāties. 

Kādas norādes treneris deva pēc sezonas?

Viņš teica, ka negaida no manis tikai trīspunktu mešanu, un uzskata, ka man uzbrukumā ir liels potenciāls arī citās jomās. Aizsardzība pati par sevi jāuzlabo. Viņš jau vispār ļoti reti runā par uzbrukumu. Galvenais ir aizsardzība.

Vai bija kādi īpaši uzdevumi tieši valstsvienības kontekstā?

Principā tie paši, kas sezonas laikā. Viss, ko treneris Popovičs prasa, ir labi spēlēt aizsardzībā, bet to es varu trenēt jebkurā komandā, kaut vai amatieru līgā.

Top komentāri

Skumīgā līgava
S
Tad jau kāzu naktī sieva palika gribot... puiškānam nebija spēka ne roku, ne kāju, ne čibrika pacelt...
Fans
F
Nu ir kā apsēsti paparaci uzēdušās Bertāna kāzām, un ko vinš ir darījis vai dara saistībā ar tām. Lieciet taču cilvēku un viņa jaundibināto ģimeni mierā, neaizskariet viņa privāto dzīvi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi