Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dāvis Bertāns: Vienīgā saikne ar basketbolu šobrīd ir NBA videospēle

Metienu precizitāte vairāk ir atkarīga no pārliecības, nevis atkārtošanas, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vašingtonas Wizards kluba snaipera latvieša Dāvja Bertāna intervijā raidorganizācijai NBC teikto trešdien citē interneta portāls eurohoops.net.

Šobrīd ASV par "Latvijas lāzeru" iesauktā snaipera Bertāna dienaskārtībā koronavīrusa pandēmijas apstākļos ir vairāk basketbola televizorā nekā mešanā pa grozu pašam, atrodoties mājās. Viņam tāpat kā daudziem citiem spēlētājiem, ieskaitot Wizards basketbolistus, mājās nav basketbola stīpu.

"Mešana šajā brīdī vairāk attiecas uz pārliecību, nevis metienu atkārtojumiem," sarunā ar NBC par to, kā koronavīrusa pandēmijas laikā spēt uzturēt sportisko formu metienos, atzīmēja trīspunktu speciālists.

"Varbūt, kad man bija 20 gadi, man vajadzēja daudz metienu atkārtojumu. Tagad, kad man ir 27, domāju, ka tas vairāk ir garīgas pārliecības, ne fizisku metienu jautājums."

Pandēmijas ierobežojumi un slēgtas komandas sporta telpas neliedz Bertānam trenēties. Taču vienīgā atlikusī saikne ar basketbolu šobrīd ir basketbola datorspēles NBA 2K sērija.

"Katra diena ir kā "Murkšķa diena". Tas ir viens un tas pats katru dienu," Bertāns komentē savu ikdienas rutīnu, kurā ir modinātāja zvans katru dienu skan plkst.7, tad treniņi, laiks ģimenei, virtuālā NBA un televīzija.

Līdz 2019./2020.gada NBA sezonas apturēšanai Bertāns vidēji guva 15,4 punktus vienā mačā, realizējot vairāk nekā 42% no tālmetieniem. Turnīra tabulā "Wizards" šobrīd ar bilanci 24-40 ir 5,5 uzvaru attālumā no izslēgšanas spēlēm.

"Latvijas lāzers" šovasar kļūs par brīvo aģentu, beidzoties divu gadu līgumam, kas ar Sanantonio Spurs tika parakstīts 2018.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi