Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deivisa soda metiens izrauj Lebrona komandai uzvaru NBA Visu zvaigžņu spēlē

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles varoni svētdien kļuva Entonijs Deiviss, kura realizētais "sodiņš" izrāva uzvaru Lebrona Džeimsa komandai.

Džeimsa komanda ar 157:155 (53:41, 30:51, 41:41, 33:22) uzvarēja Jaņņa Adetokunbo vienību.

Par šī mača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kavai Lenards (Losandželosas "Clippers"), kurš pie šāda apbalvojuma tika arī pērnā gada finālsērijā. Basketbolists iekrāja 30 punktus un septiņas atlēkušās bumbas. 

Šogad Visu zvaigžņu spēles vērtīgākā basketbolista balva tika nosaukta Kobes Braienta vārdā.

Pa 23 punktiem iemeta Džeimss un Kriss Pols, savukārt Deiviss guva 20 punktus. Kristapa Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs iemeta astoņus punktus un pēdējo ceturtdaļu noraudzījās no rezervistu soliņa.

Adetokunbo vienībā pats kapteinis izcēlās ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. 23 punktus guva Kemba Vokers, 22 punktus un desmit bumbas zem groziem iekrāja Žoels Embīds, kamēr 21 punktu un 11 atlēkušās bumbas nopelnīja Rūdijs Gobērs.

Uzvaru Džeimsa komandai izrāva viņa partneris Losandželosas "Lakers" klubā Deiviss, kuram mača galotnē bija jārealizē viens no diviem "sodiņiem", lai gūtu panākumu. Deiviss apzināti pirmo metienu netrāpīja, jo vēlējies saglabāt intrigu, bet otrajā viņš bija nekļūdīgs.

Šogad zvaigžņotajai spēlei bija pamainīts izspēles formāts. Pirmo trīs ceturtdaļu sākumā rezultāts kļuva 0:0, bet noslēdzošajā ceturtdaļā, kas tika aizvadīta bez laika kontroles, vienai no komandām bija jāsasniedz noteikts punktu skaits. 

Iegūstamo punktu skaits tika noteikts pēc sistēmas - pēc trim ceturtdaļām katras komandas gūtie punkti tika saskaitīti kopā, kā rezultātā vadībā esošās vienības iemestajiem groziem tika pieskaitīti 24 punkti, kas arī noteica gūstamo punktu galamērķi. Skaitlis 24 šajā sistēmā nebija izraudzīts bez iemesla. Tas bija viens no NBA veidiem, kā pieminēt pirms trim nedēļām helikoptera avārijā dzīvību zaudējušo Kobi Braientu.

Pēc trim ceturtdaļām Adetokunbo komanda bija guvusi 133 punktus, kas nozīmēja, ka mačs noslēgsies, kad viens no zvaigžņotajiem sastāviem sasniegs 157 punktu robežu. 

"Vēlos pateikties Kobem par visām garajām sarunām un neskaitāmajām treniņu stundām, kuras pavadījām kopā," pēc balvas saņemšanas teica Lenards.

Piemiņas vārdus Braientam veltīja arī "Lakers" 20.gadsimta zvaigzne Maģiskais Džonsons. "Mēs vairs nekad neredzēsim tādu spēlētāju, kāds bija Kobe. Gūt 81 punktu spēlē ir iespaidīgi, bet atvadīties no NBA ar 60 gūtiem punktiem...," uzrunā teica Džonsons.

Džeimsam šī bija jau 16.Visu zvaigžņu spēle. Šādu sasniegumu iepriekš iespēja vienīgi Braients, kurš vienīgais četras reizes ir saņēmis vērtīgākā spēlētāja balvu.

Adetokunbo vienība šajā duelī spēlēja ar 24 numuru uz krekliem, bet Džeimsa komandas formas rotāja numurs 2 par godu Braienta meitai.

Džeimsa komanda Čikāgas bērnu labdarībai nopelnīja 400 000 ASV dolāru (369 000 eiro).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Čikāgā izcīnīja trešo vietu NBA Zvaigžņu spēles programmā iekļautajā tālmetienu konkursā.

Pirmajā kārtā Bertāns iekrāja 26 no maksimālajiem 40 punktiem, palikdams aiz Badija Hīlda (Sakramento "Kings") un Devina Bukera (Fīniksas "Suns"), kuri iekrāja par punktu vairāk. Šī trijotne tad tika arī otrajā kārtā jeb finālā.

Cīņu par tālmetienu konkursa uzvarētāja balvu Bertāns iesāka ar 22 punktiem, bet Bukers guva 26 punktus, pārspēdams latvieti. Kā trešais tālmetienus izpildīja Hīlds, kurš tika pie 27 punktiem un svinēja uzvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi